Minimalista gitárperformansz Kápolnásnyéken

Táncművészeti csemegét ígér a Café de la Danse nemzetközi kortárstáncfesztivál június 16. és 18. között Kápolnásnyéken. A 10. színházi olimpia programelemeként öt külföldi tánctársulat és Thomas Csaba gitárművész mutatkozik be a minifesztiválon, amelynek házigazdája a FrenÁk Társulat. Az előadások ingyenesen látogathatók, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötöttek. A fesztivál helyszíne a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont és festői környezete.

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org2023. 06. 08. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thomas Csaba sokszoros fesztiváldíjas gitárművész – köztük a tokiói nemzetközi gitárfesztivál első helyezettje – színesíti a táncelőadások sorát. Június 18-án, vasárnap este a minimál zene jeles szerzőinek –  többek között Arvö Part, Philip Glass és Erik Satie – műveit tolmácsolja értő közönsége számára az Improvisation and dance című produkciójában. 

tánc
Thomas Csaba előadásához Mimosa Lindahl készített koreográfiát (Fotó: Savarez.com)

 

A zenész fiatal kora ellenére számtalan díjat nyert lenyűgöző játékával világszerte. 

Klasszikus gitáron tanult Jean-Baptiste Savary-val Párizsban, majd rövidesen Michael Grizardnál a Nantes Conservatoryban. 2012-ben mesterdiplomázott a National Superior Conservatoryban. A későbbiekben olyan nagy nevektől tanult, mint Judicael Perroy, Marcin Dylla, Ricardo Gallen és Roberto Aussel. Képzőművészeti tanulmányainak köszönhetően több alkalommal alkotott már közösen színészekkel és vizuális művészekkel, rendhagyó performanszok születtek ezáltal, amelyekben a zenéje egyenrangú társra lelt a társművészetekben.

 

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Thomas Csaba (Forrás: Színház.org)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.