időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Minimalista gitárperformansz Kápolnásnyéken

Magyar Nemzet
Forrás: Szinhaz.org
2023.06.08. 14:00 2023.06.08. 14:17
Minimalista gitárperformansz Kápolnásnyéken

Táncművészeti csemegét ígér a Café de la Danse nemzetközi kortárstáncfesztivál június 16. és 18. között Kápolnásnyéken. A 10. színházi olimpia programelemeként öt külföldi tánctársulat és Thomas Csaba gitárművész mutatkozik be a minifesztiválon, amelynek házigazdája a FrenÁk Társulat. Az előadások ingyenesen látogathatók, de a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötöttek. A fesztivál helyszíne a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpont és festői környezete.

Thomas Csaba sokszoros fesztiváldíjas gitárművész – köztük a tokiói nemzetközi gitárfesztivál első helyezettje – színesíti a táncelőadások sorát. Június 18-án, vasárnap este a minimál zene jeles szerzőinek –  többek között Arvö Part, Philip Glass és Erik Satie – műveit tolmácsolja értő közönsége számára az Improvisation and dance című produkciójában. 

tánc
Thomas Csaba előadásához Mimosa Lindahl készített koreográfiát (Fotó: Savarez.com)

 

A zenész fiatal kora ellenére számtalan díjat nyert lenyűgöző játékával világszerte. 

Klasszikus gitáron tanult Jean-Baptiste Savary-val Párizsban, majd rövidesen Michael Grizardnál a Nantes Conservatoryban. 2012-ben mesterdiplomázott a National Superior Conservatoryban. A későbbiekben olyan nagy nevektől tanult, mint Judicael Perroy, Marcin Dylla, Ricardo Gallen és Roberto Aussel. Képzőművészeti tanulmányainak köszönhetően több alkalommal alkotott már közösen színészekkel és vizuális művészekkel, rendhagyó performanszok születtek ezáltal, amelyekben a zenéje egyenrangú társra lelt a társművészetekben.

 

 

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE

Borítókép: Thomas Csaba (Forrás: Színház.org)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.