Film készül az Amazonas dzsungelében megtalált túlélő gyerekek történetéből

Megfilmesítik a négy kolumbiai gyermek történetét, akik repülőgép-szerencsétlenséget szenvedtek az Amazonas őserdejében, és magukra hagyatva negyven napot éltek túl, mielőtt a kolumbiai mentőegységek rájuk találtak – írja a Deadline hollywoodi hírportál.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Deadline2023. 06. 28. 12:00
null
San Jose del Guaviare, 2023. június 10. A kolumbiai fegyveres erõk sajtóhivatala által közreadott képen kolumbiai katonák és õslakosok megmentett gyermekek körül állnak az Amazonas tartománybeli Araracuara és a Guaviare tartománybeli San José del Guaviare városa közötti dzsungelben 2023. június 9-én. A négy gyerek 40 napja tûnt el egy kisrepülõgép-szerencsétlenséget követõen. A legyengült állapotban lévõ kiskorúakat elõször San Jose del Guaviaréba szállítják a helyi kórházba. MTI/AP/A kolumbiai fegyveres erõk sajtóhivatala Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a produkciót a Los Angeles-i székhelyű Candle Media karolta fel. A forgatókönyvön Daniel Coronell kolumbiai újságíró dolgozik, a rendező pedig Gaz Alazraki lesz.

A négy testvér, a tizenhárom éves Lesly, a kilencéves Soleiny, a négyéves Tien Noriel és az alig egyéves Cristin története bejárta a világsajtót. Az uitoto őslakos közöséghez tartozó gyerekek édesanyjukkal utaztak a kisrepülőn, amely május 1-jén lezuhant. A pilóta, egy másik felnőtt és az anya életét vesztette, így a gyerekek magukra maradtak.

A kolumbiai hatóságok és több száz önkéntes kutatott utánuk hetekig, míg végül június közepén megtalálták őket. Csak akkor derült ki, hogy az édesanyjuk még négy napig életben volt, és halála előtt arra kérte a gyerekeket, hogy hagyják ott, és induljanak útnak, hogy esélyük legyen a megmenekülésre.

A túlélésről szóló filmet angol és spanyol nyelven forgatják majd. 

A forgatókönyv Coronell hamarosan megjelenő könyvéből készül, amelyet a Random House ad ki. 

A forgatókönyvből az Örömapa és a Mexikóban nagy sikerrel játszott A Noble család rendezője, Gaz Alazraki készíti a filmváltozatot.

Borítókép: A megmentett gyermekek az Amazonas dzsungelében (Fotó: MTI/AP/A kolumbiai fegyveres erők sajtóhivatala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.