Ismét Márta István lett a Magyar Fesztiválszövetség elnöke

Egyhangúlag Márta István zeneszerzőt, fesztiválszervezőt választotta elnökének a Magyar Fesztiválszövetség rendkívüli tisztújító közgyűlése kedden Budapesten.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 13:59
Márta István másfél évre vállalta a Magyar Fesztivál Szövetség vezetését
Márta István másfél évre vállalta a Magyar Fesztivál Szövetség vezetését Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közgyűlésre azért volt szükség, mert a szervezet korábban hivatalban lévő elnöke, Borsa Kata májusban lemondott tisztségéről – tájékoztatta a szövetség az MTI-t szerdán. Márta István 2002-ben egyik alapítója és 19 éven át elnöke volt a mára csaknem kétszáz fesztivált tömörítő szervezetnek. A 2022-es tisztújításkor már nem indult, de a tagság akkor tiszteletbeli elnökké választotta – emlékeztet a közlemény.

Márta István másfél évre vállalta a Magyar Fesztivál Szövetség vezetését
Márta István másfél évre vállalta a Magyar Fesztiválszövetség vezetését. Forrás: Facebook/Magyar Fesztiválszövetség

Márta István másfél évre vállalta az elnöki megbízatást, és a székfoglaló beszédében elmondta, hogy a héttagú elnökség szorosabb bevonásával a Magyar Fesztiválszövetség (MFSZ) erőteljesebb szakmai képviseletét, a tagság aktivizálását, a véleményformálás hangsúlyos megjelenését tűzte ki célul.

A közlemény szerint 

Márta István – egyeztetve az elnökség tagjaival és a szakértőkkel – fontosnak tartja a jelenlegi gazdasági helyzet elemzését és annak hatását a hazai fesztiválpiacra, a belső és külső kommunikáció hatékonyabbá tételét, a határon túli magyar fesztiválok bevonását a szakmai munkába, valamint a döntéshozók, támogatók szervezett megszólítását.

Az MFSZ ezért életre hívott egy új tanácsadó és szakértői bizottságot a mecenatúra és a hatékonyabb érdekérvényesítés elősegítésére.

A vezetőség a társadalmi kapcsolatok bizottságának elnökéül Mezei Dániel kommunikációs szakembert kérte fel. A bizottság munkájában a vezetőség tagjai, Zilai Zoltán, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. ügyvezetője, fesztiválszervező, valamint Márta István is részt vesznek.

Az új elnök újraszervezi a korábban sikeres fesztiválkutatást, továbbá kiemelten fontosnak nevezte a szakmai minősítések elismertetését. Az MFSZ tervezi egy színvonalas összefoglaló munka, az egyesület fennállásnak húsz esztendejét átfogó kötet megjelentetését is, amely azért is fontos, mert az elmúlt évtizedekben Magyarország fesztivál-nagyhatalom lett, amiben a szövetség tagjai tevékenyen részt vállaltak – áll a közleményben.

Borítókép: Márta István (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.