Tizenegy év után távozik a Zenthe Ferenc Színház igazgatója

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése a mai napon támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház alapító igazgatója június 30-án távozik a direktori posztról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 27. 15:30
Simon Lajos tizenegy éven át vezette a Zenthe Ferenc Színházat
Simon Lajos tizenegy éven át vezette a Zenthe Ferenc Színházat Fotó: Hegedűs Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgató az elmúlt 11 évben elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Salgótarjánban és egyben Nógrád megyében is megalakuljon az első professzionális színház és társulat – áll a színház közleményében. Simon Lajos 2012-től vezette a salgótarjáni teátrumot. Vezetése alatt az évadonként ma már csaknem 250 előadást játszó Zenthe Ferenc Színház két díjat nyert a Vidéki Színházak Fesztiválján (2016, 2019), 2018-ban pedig átvehette a Nógrád Megyei Príma-díjat. 

Simon Lajos és ifj. Zenthe Ferenc a színház névadójára emlékező esten 2020-ban
Simon Lajos és ifj. Zenthe Ferenc a színház névadójára emlékező esten 2020-ban  Fotó: Ladóczki Balázs

A teátrum jelenleg kilenc előadással szerepel a Déryné Programban, amely a színielőadásokkal rosszul ellátott kistelepülésekre juttat el produkciókat. A közlemény méltatásában szerepel, hogy Simon Lajos igazgatása alatt a színház kialakított nyolc színészlakást, felújította a díszletraktárát, 2021 októberében pedig megnyílt a színház új játszóhelye, egy 128 férőhelyes kamaraterem. Mint írják, 

Simon Lajos volt az ötletgazdája és főszervezője a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztiválnak.

Érdemei közt említik, hogy igazgatása alatt a színház önálló gazdasági társasággá vált, megkapta a kiemelt minősítést. Simon Lajos a jövőben művészeti menedzseri és produceri tevékenysége mellett közművelődési és turisztikai projektekben vesz majd részt – közölték.

A közgyűlés 2023. december 31-ig – az új igazgató megválasztásáig – Susán Ferenc produkciós igazgatót bízta meg a színház vezetésével.

Borítókép: Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház leköszönő igazgatója (Fotó: Hegedűs Márk)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.