Jövő héten kezdődik a Cervinus művészeti fesztivál

Idén is megrendezik a Cervinus művészeti fesztivált július 13. és 26. között a Szarvasi Vízi Színházban. Az eseményen családi koncert, előadások, valamint opera- és operettgála is várja a közönséget.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 09. 16:15
Cervinus Művészeti Fesztivál
Forrás: Cervinus Művészeti Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kéthetes Cervinus művészeti fesztivál az Alma együttes családi koncertjével kezdődik. A hagyományoknak megfelelően a szervező szarvasi Cervinus Teátrum saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra.

Cervinus Művészeti Fesztivál
A Cervinus művészeti fesztivál egyik korábbi koncertje. Forrás: Cervinus Művészeti Fesztivál

A Körösparti „huntzutságok” című zenés kabaréban mások mellett Rejtő Jenő, Kellér Dezső és Békeffi István jeleneteit dolgozták fel. A Békési betyárok egy folkmusical, 1848 őszén játszódik egy Békés vármegyei faluban.

A Cervinus művészeti fesztiválon zenés irodalmi esttel is várják a közönséget

Tessedik Sámuelről szól Az Akácember, de láthatják a nézők A sors bolondjai című vígjátékot, az Édes Annát, valamint a Tea a szenátor úrnál című zenés vígjátékot, Ivan Stoloda szlovák drámaíró művét. (A Cervinus Teátrum szlovák–magyar nyelvű színház, szlovák drámaírók műveit is bemutatják magyarul.)

Július 14-én Az István, a király rockopera keresztmetszetét adják elő, amelynek kuriózuma, hogy Istvánt Varga Miklós alakítja, mellette Nagy Szilárd és Ragány Misa játszik főszerepet.

Július 17-én ingyenes zenés irodalmi estet tartanak, július 19-én A kurta ing históriája című táncmesejátékban a Magyarországon kevéssé ismert szlovákiai gyűjtések alapján elevenítik fel Mátyás király alakját.

Megemlékeznek az idén száz éve született Melis Györgyről, a Kossuth- és háromszoros Liszt Ferenc-díjas operaénekesről, Szarvas díszpolgáráról egy ünnepi opera- és operettgálával, valamint a fennállásának 55. évét ünneplő helyi Tessedik Együttesről is.

A fesztiválsorozat zárásaként a Holdfény és csillagok elnevezésű show-műsorral, majd július 26-án ingyenes zenés esttel várják az érdeklődőket.

A részletes program a Cervinus művészeti fesztivál honlapján érhető el.

Borítókép: Jelenet az Akácember című előadásból (Forrás: Cervinus művészeti fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.