időjárás -2°C Vilma 2023. december 5.
logo

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

Az Angliából hazatérő zenekar korábban Madonna és az Oasis producerével is együtt dolgozott

Különleges evangélikus Ifjúsági tábor a Dirty Slippersszel

Magyar Nemzet
Forrás: DIRTY SLIPPERS Suliturné Program
2023.07.27. 17:00
Különleges evangélikus Ifjúsági tábor a Dirty Slippersszel

A Sárvári Evangélikus Egyházközség július első hetében rendezte meg az idei hittantáborát a 6–14 éves diákoknaka Rábapatyon, a felújított evangélikus Imaházban és kertjében.

A lelkész házaspár, Pethő-Udvardi Andrea és Pethő Attila az idén is számos izgalmas programmal, különleges foglalkozással készült a gyermekeknek, akik így mindennap interaktívan vehettek részt a foglalkozásokon, előadásokon.

Evangélikus tábor a Dirty Slippers zenekarral
Az evangélikus tábor résztvevői a Dirty Slippers zenekar tagjaival Rábapátyon (Forrás: Dirty Slippers zenekar) 

Délelőttönként az egyházi alkalmak mellett megismerhették a méhészkedés izgalmait, többféle kézműves-bemutatón keresztül készíthettek apróságokat, valamint az Angliából hazaérkező Dirty Slippers zenekar tagjai tartottak hangszerbemutatót, így a kicsiknek és a tiniknek is lehetőségük nyílt közös dobolásra, éneklésre, és betekintést nyerhettek egy dal megalkotásának folyamatába. 

A zenészek azt is elárulták, hogyan jelenik meg a keresztény erkölcs és Isten a dalszövegeikben.

Pethő Attila lelkész megkeresésünkre elárulta: – Már az is különleges élményt jelentett a táborozóinknak, hogy egy színvonalas könnyűzenei koncert zárta a programot, arra azonban ritkán adódik lehetőség, hogy a zenekarok tagjainak lelki életébe is bepillantást nyerjenek, és élőben halljanak arról, mit akar üzenni a zenekar a dalain keresztül, és milyen értékrendet, milyen lelkületet igyekszik közvetíteni.

A jelenben szinte evidensnek tűnik a fiataloknak, hogy állandóan „online vannak”, és folyamatosan digitális tartalmakat fogyasztanak, azaz rengeteg zenét hallgatnak, vagy akár közvetve találkoznak különféle médiatartalmakba ágyazott zenei betétekkel, aláfestő zenékkel – számolt be az élményekről a lelkész. Elmondta: 

Teljesen más volt úgy hallgatni az elhangzó dalok szövegeit, hogy előtte hallhattunk a mögötte meghúzódó szándékról, az imádság erejéről és a dalokban feldolgozott témák súlypontjainak fontosságáról. Annak pedig külön örültünk, hogy a jó hangulat közepette spontán beszélgetés alakulhatott ki a zenészek és a fiatalok között. Mindez személyessé tette és közel hozta hozzánk az elhangzó zeneszámokat. A visszajelzések alapján egyöntetűen elmondható, hogy a zenekarral való találkozás részeként megtartott intenzív dobkurzus különösen elnyerte a fiatalok tetszését.

 – Mivel nemcsak a legbátrabbak, hanem mindenki lehetőséget kapott rá, hogy a többiekkel együtt doboljon, ez sokuknak külön sikerélményt jelentett – idézte fel Pethő Attila lelkész.

Evangélikus tábor Rábapátyon A Dirty Slippers zenekarral
Az intenzív dobkurzus különösen elnyerte a fiatalok tetszését (Forrás: Dirty Slippers zenekar)

Lobó-Szalóky Lázár, a Dirty Slippers énekes-gitárosa hozzátette: 

– Napjainkban nagy szükség van arra, hogy a keresztény-konzervatív értékrendet, az erkölcsöt, a sikeres jövőkép megteremtését már a 6–14 éves korosztálynak bemutassuk, hiszen ezekből a gyermekekből lehetnek majd a jövő társadalmának értékes szereplői. 

Mi a zenekarral különösen ügyelünk arra, hogy a pályafutásunkkal, a nemzetközi és hazai szerepléseinkkel azt prezentáljuk a diákoknak, hogy az álmok valóra válhatnak, ha mindent megteszünk érte és Istennek tetsző életet élünk. Számomra külön boldogság a fiatalokkal való találkozás után, hogy személyesen és üzenetekben is számos nagyon jó és fontos kérdést kaptunk. Bízom benne, válaszainkkal segíteni tudjuk a gyermekek lelki fejlődését, és ők is olyan jól érezték magukat, mint mi – fejezte ki reményét a Dirty Slippers frontembere.

A tábort a Bethlen Gábor Alap támogatta.

A zenekarról

A Dirty Slippers tagjai 2011-ben hozták létre a Suliturné programot, amely Európa egyetlen méhnyakrák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncert- és előadás-sorozata. Több mint 200 intézménybe jutottak már el. 2012-ben megjelent a Közel hozzád című nagylemezük, melyet az Egyesült Államokban Madonna és az Oasis producerével, George Shilling közreműködésével készítettek el. A megjelenés hetében felkerült a Mahasz lemezeladási listájára.

 

Borítókép: A Dirty Slippers zenekar tagjaival tartottak evangélikus tábort  Rábapatyon (Forrás: Dirty Slippers zenekar)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.