Újranyit a Budapest Jazz Club

Július 18-tól ismét látogatható a fővárosi jazzélet központja.

Magyar Nemzet
2023. 07. 15. 17:30
budapest jazz club
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti jazzrajongók számára mostantól piros betűs napon, azaz a Budapest Jazz Club (BJC) újranyitásának estéjén, július 18-án a klub egyik legtöbbet szereplő művészpárosa, a könnyed sanzonokat és ötletes feldolgozásokat rengeteg humorral, játékosan megszólaltató Micheller Myrtill–Pintér Tibor duó lép fel. 

A koncertethajnalig tartó jam session követi, melynek házigazdája a neves testvérpáros, Balázs Elemér dobos és fivére, Balázs József zongorista. 

A jam session sorozat alkalmaival egyaránt találkozhatnak a legfiatalabb tehetségekkel és a legnagyobb nevekkel. A kötetlen örömzenélések a jazz egyik mára klasszikusnak mondható, leghitelesebb válfaját jelentik, melyben a legismertebb jazzörökzöldeket a művészi önkifejezésnek maximális teret adó improvizációk teszik még izgalmasabbá.

budapest jazz club
Rövid leállás után újra kinyit hazai jazzélet egyik meghatározó klubja (Forrás: BJC)

Azok pedig, akik a műfaj könnyedebb vagy épp vokális stílusait preferálják, könnyen találhatnak ízlésüknek megfelelő koncerteket a BJC kínálatában, hiszen a szervezők nyáron is sokszínű programmal várják a közönséget. 

A júliusban és augusztusban keddtől szombatig nyitva tartó klub színpadára érkezik többek között Elsa Valle,  a Budapest Bossanova, Claudia Castagno, Gereben Zita, Gyémánt Bálint és Oláh Krisztián is. 

A keményvonalas jazzrajongók pedig ősztől újra élvezhetik a tengerentúli világsztárok produkcióit. Az október 31-i Benito Gonzalez Trio feat. Jeff Tain Watts és a november 7-i James Carter Organ trio koncertjei mellett a klub még jó néhány zseniális zenészt felvonultató meglepetést ígér erre az évre.
 

Borítókép: Budapest Jazz Club (Forrás: BJC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.