Útjára indul a balatoni filmzenefesztivál

Első alkalommal rendezik meg Balatonalmádiban a balatoni filmzenefesztivált augusztus 25. és 27. között. Az eseményen három nap alatt három színpadon mintegy húsz műsorszámban csendülnek fel a mozivászonról ismerős dallamok.

Magyar Nemzet
2023. 07. 14. 9:00
Balatoni filmzene fesztivál
Fotó: VEB2023 EKF/Vámosi Patrik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton Zrt. ügyvezetője a rendezvény sajtótájékozatóján elmondta, hogy az Európa kulturális fővárosa (EKF) program számára kétszeresen is fontos a balatoni filmzenefesztivál. – Célunk, hogy az EKF-programhoz csatlakozott tizenegy járásközpont mindegyikében legyen egy olyan nagyszabású, ikonikus program, amely az EKF támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. A balatoni filmzenefesztivál éppen ilyen: reméljük, az Almádiak hosszú évek múlva is örömmel gondolnak majd az idei kezdetre. Ráadásul Balatonalmádi évek óta kiemelt helyszíne az EKF legfontosabb filmes programjának, a magyar mozgóképfesztiválnak – tette hozzá Markovits Alíz.

Balatoni filmzene fesztivál
Markovits Alíz és Czompó Gábor a balatoni filmzenefesztivál sajtótájékoztatóján. Fotó: VEB2023 EKF/Vámosi Patrik

Fabó Péter, Balatonalmádi város polgármestere arról beszélt, hogy Balatonalmádi városa nemcsak a nyugalomra, hanem a családokra, a közösségekre és a színvonalas programokra is épít. Mint mondta, nyári programjaikkal megszólítják a fiatalabb és idősebb generációkat is és törekszenek a minőségi, kulturális és szórakoztató programok megvalósítására.

Fontosnak tartom, hogy a város programkínálata hosszútávon érje el a helyi közösségeket és a hozzánk érkező nyaralókat is. Azt kívánom minden programot megvalósító csapatnak, ötletgazdának és lelkes civil szervezetnek, hogy programjaik éljék meg a nagykorúságot és húsz év múlva ünnepeljük együtt a jubileumukat!

– mondta Fabó Péter.

Czompó Gábor, a rendezvényt szervező Balatonalmádi Aranyhíd Egyesület elnökségi tagja kiemelte:

A balatoni filmzenefesztivált a képzelet és a zene találkozása ünnepének szánjuk, ahol a legkiválóbb filmzenék szólalnak majd meg.

Mindenkit szeretettel várnak ingyenes és belépődíjas balatonalmádi helyszíneiken egy olyan különleges programra, ahol a filmvásznon korábban átélt élmények, érzelmek, könnyek és kacajok, örömök és bánatok újból megelevenednek, és ahol a kiváló zeneszerzők mesterműveit tehetséges zenészek mutatják be.

Izgalmas programok várják az érdeklődőket a balatoni filmzenefesztiválon

Reméljük, hogy a közönség szeretni fogja a rendezvényünket, amelyet így évről évre megrendezhetünk majd azon a különleges atmoszférájú helyen, amely számunkra egyben az otthont is jelenti

– fogalmazott.

A balatoni filmzenefesztiválon három nap alatt három színpadon mintegy húsz műsorszámban csendülnek fel a mozivászonról ismerős dallamok.

Találkozhatunk a klasszikus filmzenék ikonikus dallamaival, de felfedezhetjük a legfrissebb filmek zenei különlegességeit is. A fellépők között lesz az óbudai Danubia zenekar, a Magyar Honvédség Légierő Zenekara, a veszprémi Mendelssohn kamarazenekar, a Swing ’a la Django és Szőke Nikolett, valamint Müller Péter Sziámi is. A pénteki nyitógálán a Danubia zenekart egy igazi sztárvendég, Marcello Rota dirigálja, szólót énekel Christina Mosca.

A kisszínpad a Balaton-parton lévő Erzsébet sétányon, valamint a Süss fel nap! színpad a káptalanfüredi strandon ingyenes programokkal, esténként térzenével várja az érdeklődőket. Napközben zenei workshopok színesítik a programot.

A nagyszínpadi produkciókat a Magtár kulturális intézmény különleges, háromszáz fő befogadására alkalmas rendezvény pincéjében láthatja a közönség.

 A belépőjegyek árusítása a fesztivál honlapján hamarosan megkezdődik.

A program szervezője a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület, támogatója a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. és Balatonalmádi önkormányzata. A fesztivál fővédnöke Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

Borítókép: A balatoni filmzenefesztivál sajtótájékoztatójnak résztvevői (Fotó: VEB2023 EKF/Vámosi Patrik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.