időjárás -2°C Taksony 2023. november 29.
logo
A SZINkópé Fesztivállal kezdi évadát hétvégén a Kövér Béla Bábszínház

A kuflik és a világ legkisebb cirkusza Szegeden

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.08.28. 14:00
A kuflik és a világ legkisebb cirkusza Szegeden

Az immár harmadik alkalommal megrendezett fesztiválnak szombaton és vasárnap a bábszínház épülete és az előtte található sétány ad helyet. A két nap alatt több mint tíz program közül választhatnak az érdeklődők. A Kövér Béla Bábszínház három saját előadással készül.

A legkisebbeket a Kukucs és a Rókus Mókus csöppségek színháza várja szombaton és vasárnap, a nagyobbakat pedig az Elhagyatott rét lakói, azaz a kuflik szórakoztatják szombat délelőtt. A zalai Hottón alapított családi bábszínház, a Ziránó Egyszer fenn... Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában címmel tart előadást.

Ziránó Színház
A Ziránó Színház Egyszer fenn…. – Egészen elröppent időutazás a szárnyak nyomában című előadásának egy jelenete. Forrás: Ziranoszinhaz.hu

A zalaegerszegi Griff Bábszínház is Szegeden vendégeskedik a hétvégén Négy Égtáj elnevezésű interaktív játszóterével, amelyet mindkét napon kipróbálhatnak a látogatók.

Különleges bábtechnikákból sem lesz hiány, hiszen két marionett-előadás is érkezik a Kövér Béla Bábszínházba. Majoros Ági Piroska és a farkas meséjét hozza el Szegedre, a Bábakalács Bábszínház pedig a világ legkisebb cirkuszával kápráztatja el a közönséget. 

A Bábakalács Bábszínház A szomorú királykisasszony tanulságos meséjét is előadja tíz lenyitásban és kilenc felnyitásban kicsinyek és nagyok mulattatására vasárnap délután.

A zenét és táncot kedvelők sem maradnak program nélkül. A bábszínház társulata bábkoncerttel készül, szombaton pedig a HolddalaNap zenekar tölti meg muzsikaszóval a bábszínház Nagytermét. A fő programok mellett bábsimogatás és -készítés, zeneszőnyeg, verskukker és Port Ciggedin Totó is várja az érdeklődőket.

Borítókép: A Kövér Béla Bábszínház egyik szabadtéri előadása (Forrás: Facebook/Kövér Béla Bábszínház)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.