A Trónok harca szerzője elárulta, hogy áll a regénysorozat folytatásával

Reményt keltett, hogy a forgatókönyvírok sztrájkja miatt több ideje marad írásra.

2023. 08. 08. 17:25
Martin, George R. R.
Szentpétervár, 2017. augusztus 16. George R. R. Martin amerikai író, a világhírű Trónok harca televíziós sorozat alapjául szolgáló A tűz és jég dala fantasysorozat szerzője a szentpétervári Fantastic Assembly nevű fesztivál sajtótájékoztatóján 2017. augusztus 16-án. Az eseményt augusztus 18. és 21. között rendezik az orosz kikötővárosban. (MTI/EPA/Anatolij Malcev) Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

G. R. R. Martinban az a jó, hogy egyszerre vezet „nemblogot” és aktív a közösségi médiában, így nagyjából folyamatosan nyomon lehet követni életét és munkásságát. A Trónok harca regénysorozat szerzője kétségtelenül nem unatkozik, hol filmsorozatokon dolgozik, hol podcastben szerepel, hol meg a feleségével nézi meg a Barbie-t a moziban.

Újabban azonban kevésbé íróként, mint inkább producerként tevékenykedik: egyrészt a Trónok harca előzménysorozatán, az HBO-n bemutatott Sárkányok házán, másrészt a Dark Winds (Sötét Szelek) című thrillersorozatban működött közre. 

 

Miután a hollywoodi forgatókönyvírok sztrájkolni kezdtek, sokakban támadt fel a remény, hogy G. R. R. Martinnak több ideje marad ismét írni, és befejezi végre a Trónok harca következő részét, A tél szeleit.

 

A tűz és jég dala széria előző, ötödik kötete még 2011-ben jelent meg, a szerző tehát immár tizenkét éve gyötrődik a több mint 1500 oldalasra szánt szövegen. A rajongók eleinte megértéssel fordultak a tempóhoz, különösen miután az HBO nagy sikerű sorozatot forgatott a Trónok harcából, ami érthető módon elvonta a forgatókönyvíróként is közreműködő szerző figyelmét. Idővel azonban a televíziós show utolérte, majd leelőzte a könyveket, és négy éve már, hogy az utolsó epizódot is levetítették.

G. R. R. Martin július végén közzétett bejegyzésében elárulta, hogy a Dark Winds második évadát lényegében nem érinti a sztrájk, mert a forgatókönyvírási részen már teljes egészében túlvannak. A Sárkányok háza folytatása ugyan még nincs készen, viszont tájékoztatása szerint június óta már nem dolgozik rajta együtt az HBO-val. Mit jelenthet ez A tél szeleire nézve?

És igen, igen, természetesen dolgozom A TÉL SZELEIN. Majdnem minden nap. Írok, újraírok, szerkesztek, és megint csak írok. Biztosan haladok. Nem olyan gyorsan, mint szeretnék... és biztosan nem olyan gyorsan, mint TI szeretnének. De legalább haladok

– adott bepillantást munkájába. Tekintve, hogy múlt év decemberében úgy nyilatkozott, az 1500 oldalas regény nagyjából 75 százalékával készült el, ez alapján még akár újabb éveket is várni kell a következő kötetre.

Borítókép: G. R. R. Martin író. (Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.