Emmy-gála: januárra halasztották a díjátadót

A legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díj átadóját a hollywoodi sztrájkok miatt kellett szeptemberről jövő év elejére halasztani.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 11. 11:30
Emmy
Az Emmy-szobor Fotó: Mark Ralston Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, elhalasztották az eredetileg szeptemberre 18-ra tervezett 75. Emmy-gálát, amelyet a Fox csatornán közvetítettek volna, azonban a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt a ceremóniának más időpontot kellett találni, a munkabeszüntetés ugyanis nem teszi lehetővé, hogy a sztárok díjátadókon vegyenek részt, írók hiányában pedig a házigazdák és a műsorvezetők szövegeit sincs, aki megírja. 

Sztrájk hollywoodi módra: Alberto Roldan forgatókönyvíró elektronikus zenére táncol a Netflix épülete előtt Los Angelesben
Sztrájk hollywoodi módra: Alberto Roldan forgatókönyvíró elektronikus zenére táncol a Netflix épülete előtt Los Angelesben (Fotó: Frederic J. Brown/AFP)

Az amerikai televíziós akadémia helyi idő szerint csütörtökön jelentette be, hogy 2024. január 15-én rendezi meg az Emmy-díjak átadását, amelyet a Los Angeles-i Peacock színházból élőben közvetítenek.

Eközben a sztrájkoló hollywoodi írók bejelentették, hogy pénteken visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a stúdiókkal – közölte az amerikai forgatókönyvírók szövetsége (WGA) szintén csütörtökön.

A sztrájk május 2-án kezdődött, miután holtpontra jutottak a szervezet és a WGA tárgyalásai egyebek mellett a streaming korszakában méltányos írói javadalmazásról és a mesterséges intelligencia által használható szellemi javakról. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.