Kihirdették az Emmy-jelöléseket

Az Utódlás, a The Last of Us és A Fehér Lótusz című drámasorozatok kapták idén a legtöbb jelölést a „tévés Oscarra”, az Emmy-díjra – számolt be a BBC News.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 13. 13:00
emmy
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1949 óta létező díjat jelenleg a harmadik legrangosabb filmes kitüntetésnek tekintik. A legjobb vígjátéksorozat kategóriában a Ted Lasso , A mackó és az Abbott Elementary is verseng az Amerikai Televíziós Akadémia díjért. A három sorozat három különböző nagy témába vág bele. A Ted Lassóban – amit összesen 22 díjra jelöltek – a címszereplőt, egy amerikai futballedzőt ismerhetünk meg, aki Angliában kezd új életet és karriert. 

Nincs könnyű dolga, mert a foci szabályai, s az angliai temperamentum teljesen más a megszokotthoz képest. A sorozat – amelynek már a harmadik évada is elérhető – bemutatja a férfi különleges képességét arra, hogy motiválja a sorozatosan vesztes csapatot, valamint optimizmusát. A tizenhárom jelölést szerző A mackó egy szakácsról, míg az Abbott Elementary egy általános iskoláról szól.

emmy
Ted Lasso bal oldalon, segédedzője középen, jobbjukon pedig felfedezettjük látható (Fotó: Apple TV)

A legtöbb, 27 Emmy-jelölést az Utódlás című sorozat kapta, ami már négy évad óta tartja izgalomban a nézőket. 

A nyomában 24 jelöléssel a The Last of Us szerepel, amiről nálunk is olvashattak kritikát. 

Ezt A Fehér Lótusz követi 23 jelöléssel. 

Érdemes még a Marvelous Mrs. Maisel című sorozatra is odafigyelni, ami tizennégy jelölést kapott, illetve az Addams family történetét továbbmesélő, sötét hangulatú Wednesday-re, ami tizenkét jelölést gyűjtött be.

emmy
A Fehér Lótusz elkényeztetett gazdagokról szól, igazi sötét szatíra (Fotó: HBO/Fabio Lovino)

A színészi alakításokat díjazó Emmy jelöltjei között szerepel Jeff Bridges (A nagy öreg), Pedro Pascal (The Last of Us), Brian Cox (Utódlás), Sarah Snook (Utódlás), Bella Ramsey (The Last of Us), Jenna Ortega (Wednesday) és Jennifer Coolidge (A Fehér Lótusz) is. Azonban egyelőre a Hollywoodban zajló írósztrájk és egy készülődő színészsztrájk miatt nem világos, hogy a díjátadót megrendezik-e a tervek szerint szeptember 18-án, vagy későbbre, a Variety értesülése szerint akár novemberre halasztják.

Borítókép: A mackó is a jelöltek között van (Fotó: Disney+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.