Erőműből kulturális helyszín: kezdődik az Inota fesztivál

Családbarát vasárnappal zárul az első Inota fesztivál az azonos nevű hőerőműben, előtte száznál is több zenészt, dj-t, fényművészt és vizuális alkotót, illetve több ezer fesztiválozót várnak a szervezők Várpalotára.

Magyar Nemzet
2023. 08. 30. 15:00
Az Inota Fesztivál keretében a fényművészet is hangsúlyos szerepet kap
Az Inota Fesztiválon a fényművészet is hangsúlyos szerepet kap Forrás: Facebook/Inota Festival
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első alkalommal megrendezett Inota fesztivál azzal a céllal egyesíti három fél (a VEB 2023 Európa kulturális fővárosa program, az NVC elektronikus zenei rendezvényszervező kollektíva és a Centrum Production) elképzeléseit, hogy a hagyományos művészeti ágakon túlnyúló, a „stílusdobozokból kitekintő" programjával minden érzékre ható élményt nyújtson az ide érkezőknek, növelve a Veszprém–Bakony–Balaton régió vonzerejét.

Az inotai hőerőmű területe különleges helyszínt nyújt a fesztiválnak
Az inotai hőerőmű területe különleges helyszínt nyújt a fesztiválnak (Fotó: Facebook/Inota Festival)

A nyár utolsó hétvégéjén az inotai hőerőműben az ipari örökség és a kortárs kreativitás találkozik több mint 200 ezer négyzetméteren, olyan programokkal, mint az ipari területek kulturális újrahasznosításával foglalkozó, fesztiválnyitó Power of Possibilities inspirációs fórum, ami már csütörtök délelőtt várja az érdeklődőket (napijeggyel és bérlettel ingyenes), a sokak által várt aznapi Nils Frahm-koncert, a fesztivál mind a négy napján végignyúló nagyszabású Radiations fényművészeti kiállítás vagy éppen vasárnap a kortárs színház- és táncelőadások, illetve a családbarát programok, a gyerekeknek kreatív műhelyfoglalkozások, a felnőtteknek pedig Nyáry Krisztián előadása. 

A szervezők a legvisszafogottabb becslések alapján is 15 ezer embert várnak a fesztiválra, a vendégek nagyjából hetede külföldről érkezik.

 Az átfogó audiovizuális élmény megvalósulásáért közel 500 fényforrás, 400 szervezésben segítő dolgozó, 160 önkéntes, sok millió lumen fényerejű lámpapark és több százezer watt teljesítményű hangtechnika gondoskodik majd.

Az első Inota fesztivál augusztus 31-én, csütörtök délelőtt 10 órakor kezdődik és szeptember 3-án, vasárnap este 11-kor zár. 

Borítókép: Az Inota fesztiválon a fényművészet is hangsúlyos szerepet kap (Forrás: Facebook/Inota Festival)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.