Európában egyedülálló a Vásárhelyi őszi tárlat

Az október 8-án nyíló 69. Vásárhelyi Őszi Tárlaton 174 alkotás szerepel majd – tájékoztatott róla a szervező Tornyai János Múzeum.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 20. 21:30
A Vásárhelyi Őszi Tárlat előkészületei
Javában folynak a Vásárhelyi Őszi Tárlat előkészítő munkálatai (Forrás: Facebook/Vásárhelyi Őszi Tárlat) Fotó: Facebook/Vásárhelyi Őszi Tárlat Forrás: Facebook/Vásárhelyi Őszi Tárlat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öttagú bírálóbizottság 139 művész mintegy félezer alkotása közül választotta ki a 89 festményt, 49 grafikát, 30 plasztikát és hat egyéb kategóriájú alkotást, amelyeket a művészetkedvelők december 3-ig láthatnak az Alföldi Galéria földszintjén.

Folynak a Vásárhelyi őszi tárlat előkészületei (Forrás: Facebook/Vásárhelyi őszi tárlat)  

A kiállítás anyagát válogató és a díjakról döntő szakmai testület vezetője, egyben a tárlat kurátora Nátyi Róbert művészettörténész, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának dékánja. 

A tárlat díjzsűrijén eldőlt, hogy ki kapja az idei év fődíját, a Tornyai-plakettet. A szakmai grémium közel húsz elismerésről döntött, amelyek a megnyitón válnak majd nyilvánossá.

A Vásárhelyi őszi tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, amelyet több mint hat évtizede minden esztendőben megrendeznek, egyedül a kétévente tartott Velencei Biennálé tekint vissza komolyabb múltra.

Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

Borítókép: Javában folynak a Vásárhelyi őszi tárlat előkészítő munkálatai (Forrás: Facebook/Vásárhelyi őszi tárlat)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.