Hungarikumról forgat a Netflix Szegeden

A szegedi fűszerpaprikáról forgat műsort Szegeden a Once Upon a Bite című kínai televíziós dokumentumfilm-sorozat stábja.

2023. 08. 26. 18:05
Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netflixen is látható Flavorful Origins egy kínai televíziós dokumentumfilm-sorozat, amely Kína kulináris titkait, valamint a különféle főzési technikákat és konyhákat tárja fel. A sorozatot gyártó cég készíti a kulináris művészeteket bemutató, Once Upon a Bite című kínai televíziós dokumentumfilm-sorozatot is, amelyet 2018-ban mutattak be a Tencent Videón. Ez egy egy kínai videostreaming-webhely, az ország egyik legnagyobb online videoplatformja. 2022 októberében a Tencent Video 120 millió előfizetővel rendelkezett, ezzel a Netflix, az Amazon Prime Video és a Disney+ után a negyedik legnagyobb streamingszolgáltatás a világon.

A Once Upon a Bite stábja Szegeden (Forrás: Facebook/szegedihalfesztival)

Ez a stáb keresi a napokban a forgatási helyszíneket Szegeden, írja a delmagyar.hu. A jövő hét végi halfesztiválon egész biztosan lehet találkozni a kínai forgatócsoporttal, itt rögzítik majd, ahogy az ejtőernyős boszorkány meghozza a paprikát az óriásbográcsban készülő halászléhez, és a Partfürdőn főző baráti társaságok is számíthatnak az érdeklődésre. 

A rendező csak októberben érkezik Szegedre, akkor készítik majd el a felvételeket szegedi és Szeged környéki fűszerpaprika-termesztőkkel.

Borítókép: A filmet készítő kínai stáb és magyar gyártásvezetőjük a Roosevelt téri Halászcsárdában ebédelt (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.