Ifjúsági anyanyelvi tábort szerveznek Kazinczy Ferenc egykori birtokán

Az Anyanyelvápolók Szövetsége idén harmincadik alkalommal rendezi meg az Országos Ifjúsági Anyanyelvi Tábort Kazinczy Ferenc egykori birtokán, Széphalomban augusztusban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 04. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táborba Magyarország valamennyi tájegységéről és a határon túlról érkeznek középiskolások, hogy az itt eltöltött idő alatt játékos formában megismerkedjenek Kazinczy örökségével, szakmai előadásokat hallgassanak meg, változatos foglalkozásokon és kirándulásokon vehessenek részt.

A tábor célja a táborozók beszéd- és magatartáskultúrájának fejlesztése, a közösségépítés, valamint az anyanyelv iránti elkötelezettség erősítése.

Az idei tábor során – a kerek évfordulóra tekintettel – a táborozók megismerkedhetnek az Anyanyelvápolók Szövetsége törekvéseivel és céljaival is. Az esemény támogatói: a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Magyar Kultúráért Alapítvány, Sátoraljaújhely Város Önkormányzata, valamint a PIM – A Magyar Nyelv Múzeuma.

Borítókép: Kazinczy Ferenc portréja, Donát János alkotása 1812-ből (Forrás: Magyar Nemzeti Galéria)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.