Jekyll és Hyde: közönségtalálkozó a Budapesti Operettszínházban

A bennünk lévő jó és gonosz küzdelméről, illetve a szerelem kiismerhetetlen természetéről szóló musical-thrillerrel, a Jekyll és Hyde-dal indítja a 2023/2024-es évadát a Budapesti Operettszínház. A bemutató óta nagy sikerrel játszott, szenvedélyes és lenyűgözően látványos előadást szeptember 1-je és 9-e között láthatja a közönség, akiknek a teátrum ezúttal egy különleges programmal is készül. Aki jegyet vált valamelyik előadásra, részt vehet az augusztus 30-i két közönségtalálkozó valamelyikén, ahol személyesen is találkozhat az előadás népszerű szereplőivel.

Magyar Nemzet
2023. 08. 24. 19:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jekyll és Hyde nem véletlenül lett sikerdarab. A többszörös Grammy- és Tony-díjra jelölt Frank Wildhorn és a kétszeres Oscar- és Grammy-díjas Leslie Bricusse művében, amely Robert Louis Stevenson klasszikus rémregényének színpadi adaptációja alapján íródott, egyszerre van jelen az izgalom, a kaland, a szenvedély. Mindez olyan nagyívű, érzelmekben gazdag dallamok által válik teljessé, mint az az Eljött az óra, a Csillagok idején, az Ördögi tánc, az Élek, a Párbaj vagy a Férfi kell című Wildhorn-szerzemények.

Pillanatképek a Jekyll és Hyde című előadásból (Fotó: Art&Lens Photography)

A szerelem igazi természetét kutató mű olyan fontos filozófiai és erkölcsi kérdéseket is boncolgat, hogy vajon meddig terjed a tudomány hatalma, és bemerészkedhet-e egy tudós Isten felségterületére. 

Vincze Balázs, az előadás rendezője korábban úgy nyilatkozott, hogy a történet árnyoldalának kiegészítéseként keresik a fényt, az egyensúlyt a jó és a rossz között. 

Dr. Jekyll egy alapvetően önző, a hivatástudatának élő figura, akit nem érdekel semmi más, csak az, hogy a csodaszert valahogy megalkossa. Ez a figura a mi előadásunkban megváltozik: ember lesz minden egyes pillanatban. Egy olyan fiú, aki mindvégig szereti az édesapját

– osztotta meg korábban gondolatait az előadás kapcsán Vincze Balázs rendező.

A darab hármas szereposztásban, igazi sztárparádéval várja a közönséget. Jekyll és Hyde szerepét Dolhai Attila, Homonnay Zsolt és Sándor Péter, Lucy Harrist Polyák Lilla, Füredi Nikolett és Nádasi Veronika, Emma Carew karakterét Széles Flóra, Dancs Annamari és Fekete-Kovács Veronika keltik életre. A címszerepet alakító művészek közül korábban többen is megosztották már velünk gondolataikat és érzéseiket az általuk megformált szereppel kapcsolatban. Homonnay Zsolt például úgy nyilatkozott, hogy Jekyll és Hyde minden eddigi szerepét felülmúlta, mert olyan, mintha ezt a szerepet két különböző ember játszaná, s ezt megteremteni a legnehezebb színészi feladat. Sándor Péter szerint pedig ez az alkotás a színész számára elsősorban a gátlások feloldásáról, a belsőben lefolyó vitákról szól.

Az első Jekyll és Hyde-klubnap egy emlékezetes pillanata (Fotó: Janus Erika)

A Budapesti Operettszínház közleménye szerint eddig 59 alkalommal tárult fel a színpadon a misztikus történet, és 53 523 néző látta az ikonikus darabot. Mint írják, a rajongók megalakították a Jekyll és Hyde-klubot is, amelynek létszáma immár 987 fő.

A rajongói klub kérésének eleget téve a színház még az új évad kezdete előtt, augusztus 30-án közönségtalálkozót tart, amelyen Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Füredi Nikolett és Széles Flóra várják majd a résztvevőket.

Az esemény házigazdája Bálint Ádám lesz. A zenével fűszerezett beszélgetős műsort kötetlen kávézás követi, majd a program zárásaként a résztvevők egy-egy felvonás erejéig belepillanthatnak a Jekyll és Hyde musical zenekaros összpróbájára, a címszerepben Sándor Péterrel.
A közönségtalálkozón mindazok részt vehetnek, akik augusztus 16. és 30. között teljes árú belépőjegyet váltanak bizonyos szeptemberi Jekyll és Hyde-előadásokra. A közönségtalálkozóval kapcsolatban további információk a Budapesti Operettszínház honlapján érhetők el.

 

Borítókép: A musical címszerepét alakító három színművész, Homonnay Zsolt, Sándor Péter és Dolhai Attila (Fotó: Art&Lens Photography)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.