Kihirdette új évadát a Békéscsabai Napsugár Színház

Négy új előadással, köztük egy ősbemutatóval várja a gyerekeket és a felnőtteket a békéscsabai bábszínház. A 2023/2024-es évadról Varga Anna, a teátrum marketingmenedzsere tájékoztatta az MTI-t.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 29. 20:23
null
Fotó: Bencsik_Adam
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihirdette új évadát a nemrég önálló épületbe költözött Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Ősszel először szeptember 2-án, a Békés Vármegyei Önkormányzat által szervezett vármegyenapon találkozhatnak a gyerekek a társulattal, a Csacsifogat előadást hozzák el nekik. A kőszínházi szezon pedig szeptember 16-án a Bábozda elnevezésű közös játékkal, a Hej, tulipán című babaszínházi előadással és közös virágültetéssel veszi kezdetét.

Októberben egy igazán különleges ősbemutatóval várják a közönséget: Adamik Zsolt kifejezetten a társulatnak írja a keleti népmesék világába kalauzoló A Nap fia, Joiko című darabot, amely egyben az épületnyitó előadás lesz – mutatta be a bábszínház évadtervét Varga Anna marketingmenedzser. 

A bábszínház az előző évadban a színházi olimpia programsorozatához is csatlakozott. Fotó: Bencsik Ádám

Novemberben egy klasszikus, kesztyűs-paravános bábjáték, a Paprika Jancsi következik, március végére tervezik a Rászedett ördögök című mese bemutatását, mindkettő az óvodás és kisiskolás korosztálynak szól.

A négy éven aluliaknak készül a Táncolókukac című absztrakt, átváltozós, mozgásszínházas előadás. Bérleten kívül, az adventi időszakban pedig a Csodabalzsam című előadással várják majd a nézőket. Varga Anna hangsúlyozta, hogy a Napsugaras Délutánok, valamint a babaszínház mellett új sorozatok is megjelennek a repertoáron. 

Bögrés Mesék címre hallgat az az interaktív előadás- és foglalkozássorozat, amelyet az évad második felében terveznek Czumbil Emőke bábszínész irányításával. Népmeséket dolgoznak majd fel a gyerekekkel közösen, a foglalkozásoknak táncos része is lesz, utána pedig egy bögre teára vagy kakaóra vendégül látják a résztvevőket.

A társulat célja, hogy ezúttal megszólítsa a felnőtteket is, éppen ezért két vendégelőadással várják őket a Kultúrszösz felnőtteknek elnevezésű sorozatban. 

Emellett Esti mesék felnőtteknek címmel különleges bábos-zenés esteket tervez a színház, ahol saját produkciókat adnak elő, akár borkóstolóval összekötve.

 

Borítókép: Már önálló játszóhelyen kezdheti meg az új évadot a békéscsabai bábszínház (Forrás: Facebook/Békéscsabai Napsugár Bábszínház)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.