Eleonóra 2024. február 21.
logo
„Amikor a szavak nem elegendőek, a zene szólal meg“

Megjelent Leslie Mandoki új dala + videó

Magyar Nemzet
2023.08.11. 13:00
Megjelent Leslie Mandoki új dala + videó

Mandokit a dal megalkotásánál az aktuális világkép inspirálta, amely tele van megosztottsággal és radikalizációval, különösen a közösségi média végtelen válságteremtésének következtében.

Az új dal, a Devil's Encyclopedia (Az ördög enciklopédiája) megalkotásában Ian Anderson (Jethro Tull), Jesse Siebenberg (Supertramp) és Tony Carey működött közre, valamint a zenekar vezetője, Leslie Mandoki, illetve a fúziós legendák, Mike Stern és Richard Bona. Az új dal üzenete különleges módon szól a generációk igazságáért és bátorságra buzdít mindenkit. 

A Mandoki Soulmates tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van
A Mandoki Soulmates tagjainak összesen 35 Grammy-díjuk van (Fotó: Mandoki Soulmates) 

A Woodstock unokáinak szeretném mondani: A bátorság hív minket és cselekvésre késztet ezekben a vészterhes  időkben

– üzente Leslie. 

A klip a dal mondanivalóját erősíti, mely az emberiség örök kérdéseit célozza meg, és a totalitarizmus és a brutalitás ellen emel szót. Az énekes hangsúlyozza, hogy a sebzett szívek kiáltanak, és a háború kutyái vonítanak, ami komoly dilemmát okoz azok számára, akik  egy békés és szabad világban szeretnének élni. Ahogyan a dallal üzeni: „Amikor a szavak nem elegendőek, a zene szólal meg.”

A Mandoki Soulmates jelenleg a harmincéves jubileumi turnéjukon dolgozik, ahol Budapest és Kolozsvár mellett több német városban lépnek fel, többek között Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Drezdában és Lipcsében, de láthatjuk őket augusztus 18-án a budapesti Szent István téren is.

Borítókép: Leslie Mandoki (Fotó: Mirkó István)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.