Németh Károly: Nem szeretném, ha a Mini hagyománya kárba veszne

A Mini szellemiségét és zenei örökségét az együttes billentyűse, Németh Károly viszi tovább. Az Origó számolt be arról, hogy a Török Ádám halála után a Németh Károly vezeti tovább az együttest.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo.hu2023. 08. 29. 10:45
Németh Károly
Török Ádám és a Mini Fotó: Török Ádám és a Mini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németh Károly augusztus 20-án zenészi és zeneszerzői életpályadíjat kapott. A billentyűs öt évtizedig dolgozott együtt Török Ádámmal, akinek halála mélyen megérintette.

Németh Károly
 Németh Károly a Mini új vezetője (Fotó: Origó/Németh Károly)

Török Ádámmal ötven éven keresztül zenéltünk együtt, nagyon szoros barátságban is voltunk. Miután sajnos elment Ádám, többek javaslatára úgy döntöttem, hogy én viszem tovább a Minit.


Németh Károly vezetésével folytatja a Mini
 

Németh Károly az Origó kérdésére elmondta, hogy nem szeretné, hogy ha Mini hagyományai kárba vesznének, ezért folytatják a zenélést, igaz, némileg másképpen. Kifejtette, hogy számára a lényeg, hogy a zenei rész, a szöveg ne vesszen el. Az újraalakult együttes már nyár elején bemutatkozott a júniusi Petőfi Zenei Díj gálán és további koncerteket is terveznek. 

A Mini műsorában a régi dalok mellett Németh Károly új szerzeményei is felcsendülnek.

Legközelebb szeptember 3-án a Városligetbe lépnek fel a  Skorpió megalakulásának 50. évfordulóján adott koncerten.

A teljes interjú az Origón érhető el.

 

Borítókép: Török Ádám és a Mini koncertje (Forrás: YouTube)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.