Tarol a Barbie-film, már egymilliárd dolláros jegybevételnél tart + videó

Alig 17 nappal a bemutatása után elérte az egymilliárd dolláros (355 milliárd forint) jegybevételt Greta Gerwig Barbie-filmje.

Magyar Nemzet
Forrás: BBC/MTI2023. 08. 07. 12:03
Margot Robbie a film európai premierjén Fotó: Justin Tallis Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valóban jól fizet a Barbie-nosztalgia: a világ egyik legismertebb játék babája által inspirált film ugyanis hétvégén elérte az egymilliárd dolláros bevételt a világ jegypénztárainál – írja a BBC. Az összeg egyben rekorddöntést is jelent, hiszen ezzel Greta Gerwig lett az első nő, aki önálló rendezőként elérte az egymilliárdos mérföldkövet – írja a BBC. Más női alkotók filmje is ért már el hasonló nézőszámot, ám ők nem önállóan, hanem társrendezőként dolgoztak: a Jennifer Lee és Chris Buck rendezte, Disney-hercegnős Frozen 1,4 milliárdos bevételt hozott. 

A két főszereplő, Margot Robbie és Ryan Gosling a Barbie-filmben
A két főszereplő, Margot Robbie és Ryan Gosling a Barbie-filmben (Fotó: Warner Bros./Collection Christophel/AFP)

A filmet forgalmazó Warner Brothers vízválasztónak nevezte az eredményt. A lap idézte Jeff Goldsteint, a cég amerikai forgalmazásért felelős elnökét is, aki szerint Gerwigen kívül senki más nem tudta volna életre kelteni ezt a „generációkon átívelő ikont és az ő világát egy ilyen vicces, érzelmes és szórakoztató történetben... szó szerint rózsaszínűvé varázsolva az egész világot”.

A Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott „rózsaszín film” 459 millió dollárt hozott Észak-Amerikában, világszerte pedig 572 millió dollárt.

A Covid-járvány óta mindössze öt másik filmnek sikerült ilyen eredményt elérnie: a Super Mario Bros., a Pókember: Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom és a Avatar: A víz útja című alkotásnak – tette hozzá a Warner. 

Borítókép: Margot Robbie a film európai premierjén (AFP/Justin Tallis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.