A Magyar Géniusz Vándorkiállítást már 150 ezren látták

Eddig összesen 150 ezren tekintették meg a vidék géniuszait felvonultató nagyszabású tárlatot, mely szeptember 20-tól a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumban lesz látható.

Forrás: KIM2023. 09. 20. 12:45
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum.
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum. Forrás: wmmm.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány három és fél milliárd forinttal támogatja a Magyar géniusz programot, melynek keretében 2024 végéig 38 állandó, 26 időszaki kiállítás és 39 tudományos projekt valósul meg. 

A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének segítségével megvalósuló program az egész Kárpát-medence területére kiterjed a határon túli muzeális intézmények részvételének köszönhetően.

A Magyar Géniusz Vándorkiállítás a Magyar Géniusz Program támogatásával valósul meg.
A Magyar Géniusz Vándorkiállítás támogatója a Magyar géniusz program (Fotó: Magyargéniuszprogram.hu)

A program része a Magyar Géniusz Vándorkiállítás, melyet hatalmas érdeklődés kísér útja során. A téma forradalmian új, hiszen magyarságunk örökségét, a vidék legjelentősebb műtárgyanyagát még soha egy helyen és egy időben eddig nem állították ki. A reprezentatív és grandiózus kiállításon a látogatók megismerik a vidék géniuszait, a vidéki muzeális intézmények legértékesebb és legkülönlegesebb műtárgyait. 67 intézmény 154 történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgya mesél a látogatónak az elmúlt két évezredről.

A tárlat 2022 áprilisában indult Kecskemétről, majd Gyulán, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen és utoljára augusztus 31-ig Egerben tekinthette meg a nagyközönség. A Magyar Géniusz Vándorkiállítás soron következő állomása szeptember 20-án nyílik Szekszárdon, a Wosinsky Mór Múzeumban.

 

Borítókép: A Magyar Géniusz Vándorkiállítás következő helyszíne a szekszárdi a Wosinsky Mór Múzeum (Fotó: Wmmm.hu)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.