időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Az installációk a Csokonai Fórumban tekinthetők meg

Debrecenbe érkezett a Madách 200 kiállítás

Magyar Nemzet
Forrás: Haon.hu, Csokonai Nemzeti Színház
2023.09.24. 10:15 2023.09.24. 10:25
Debrecenbe érkezett a Madách 200 kiállítás

A magyar dráma napján nyílt meg a Madách 200 kiállítás a Csokonai Fórum második emeleti előcsarnokában. A tárlat az előadások előtt egy órával és az előadások időtartama alatt látogatható.

A debreceni teátrum közleményéből kiderül, hogy az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából a debreceni Csokonai Nemzeti Színház rendelkezésére bocsátott Madách Imre-installáció egyes állomásain a Színháztörténeti Intézet olyan archív előadás-felvételeiből, fényképeiből és hangfelvételeiből láthatnak az érdeklődők összeállítást, amelyek Madách Imre Az ember tragédiájának legendás színpadi adaptációiban szerepeltek.

A magyar dráma napján nyílt meg a Madách 200 című tárlat. Forrás: Facebook/Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen

A látogatók megismerkedhetnek a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai — Szinetár Miklós, Vámos László, Ruszt József, Illés István, Kolozsi Béla, Beke Sándor, Lengyel György, Schlanger András, Csiszár Imre, Vidnyánszky Attila, Hudi László, Szikora János, Telihay Péter, Alföldi Róbert, Bodolay Géza, Kerényi Imre, Jeles András és Paál István — műhelyében született Az ember tragédiája-értelmezésekkel. Mindezt installációként Mira János Jászai Mari-díjas díszlettervező látványvilága keretezi.


A szervezők a közleményben azt is kiemelik, hogy a kiállítás ingyenes, nem jegyhez kötött, bárki megnézheti, ám azokat az érdeklődőket, akik nem színházi előadásra érkeztek arra kérik, hogy az egy óra elteltével hagyják el a Csokonai Fórum épületét.


 Borítókép: A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Csokonai Fórum épületében (Forrás: Facebook/Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.