Debrecenbe érkezett a Madách 200 kiállítás

A magyar dráma napján nyílt meg a Madách 200 kiállítás a Csokonai Fórum második emeleti előcsarnokában. A tárlat az előadások előtt egy órával és az előadások időtartama alatt látogatható.

Forrás: Haon.hu, Csokonai Nemzeti Színház2023. 09. 24. 10:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A debreceni teátrum közleményéből kiderül, hogy az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jóvoltából a debreceni Csokonai Nemzeti Színház rendelkezésére bocsátott Madách Imre-installáció egyes állomásain a Színháztörténeti Intézet olyan archív előadás-felvételeiből, fényképeiből és hangfelvételeiből láthatnak az érdeklődők összeállítást, amelyek Madách Imre Az ember tragédiájának legendás színpadi adaptációiban szerepeltek.

A magyar dráma napján nyílt meg a Madách 200 című tárlat. Forrás: Facebook/Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen

A látogatók megismerkedhetnek a magyar művészeti élet kiemelkedő alakjai — Szinetár Miklós, Vámos László, Ruszt József, Illés István, Kolozsi Béla, Beke Sándor, Lengyel György, Schlanger András, Csiszár Imre, Vidnyánszky Attila, Hudi László, Szikora János, Telihay Péter, Alföldi Róbert, Bodolay Géza, Kerényi Imre, Jeles András és Paál István — műhelyében született Az ember tragédiája-értelmezésekkel. Mindezt installációként Mira János Jászai Mari-díjas díszlettervező látványvilága keretezi.


A szervezők a közleményben azt is kiemelik, hogy a kiállítás ingyenes, nem jegyhez kötött, bárki megnézheti, ám azokat az érdeklődőket, akik nem színházi előadásra érkeztek arra kérik, hogy az egy óra elteltével hagyják el a Csokonai Fórum épületét.


 Borítókép: A kiállítás ingyenesen megtekinthető a Csokonai Fórum épületében (Forrás: Facebook/Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.