Meghalt a Harry Potter-filmek sztárja

Dumbledore professzor megformálója tüdőgyulladásban hunyt el.

Forrás: bbc.com2023. 09. 28. 14:16
Michael Gambon Albus Dumbledore szerepében a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben
Michael Gambon Albus Dumbledore szerepében a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben Fotó: Warner Bros./AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű Harry Potter-filmekben Albus Dumbledore professzor szerepét alakító színész családja közlése szerint kórházban hunyt el. Sir Michael Gambon a harmadik résztől (Harry Potter és az azkabani fogoly) vette át a Roxfort varázslóiskola igazgatójának szerepét a 2002-ben elhunyt Richard Harristől. 

Michael Gambon a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének premierjén Londonban, 2011-ben
Michael Gambon a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének premierjén Londonban, 2011-ben. Fotó: Carl Court/AFP

Az írországi születésű, eredetileg mérnöknek tanult Gambon szerepelt még a Fantasztikus Róka úrban, az Éneklő nyomozóban és játszotta Maigret francia felügyelőt is. 

Özvegye, Anne és fia, Fergus elmondta, hogy szeretett férjük és apjuk békésen, családja körében halt meg, tüdőgyulladásban.

Ötven éven át tartó televíziós, rádiós és színházi karrierje során a Royal National Theatre egyik alapítójának számító művészt 1998-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, több alkalommal pedig megkapta a BAFTA-díjat is.

Borítókép: Michael Gambon Albus Dumbledore szerepében a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben (Forrás: Warner Bros/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.