időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo
Sir Michael Gambont 82 éves korában érte a halál

Meghalt a Harry Potter-filmek sztárja

Magyar Nemzet
Forrás: bbc.com
2023.09.28. 14:16 2023.09.28. 15:37
Meghalt a Harry Potter-filmek sztárja

A népszerű Harry Potter-filmekben Albus Dumbledore professzor szerepét alakító színész családja közlése szerint kórházban hunyt el. Sir Michael Gambon a harmadik résztől (Harry Potter és az azkabani fogoly) vette át a Roxfort varázslóiskola igazgatójának szerepét a 2002-ben elhunyt Richard Harristől. 

Michael Gambon a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének premierjén Londonban, 2011-ben
Michael Gambon a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének premierjén Londonban, 2011-ben. Fotó: Carl Court/AFP

Az írországi születésű, eredetileg mérnöknek tanult Gambon szerepelt még a Fantasztikus Róka úrban, az Éneklő nyomozóban és játszotta Maigret francia felügyelőt is. 

Özvegye, Anne és fia, Fergus elmondta, hogy szeretett férjük és apjuk békésen, családja körében halt meg, tüdőgyulladásban.

Ötven éven át tartó televíziós, rádiós és színházi karrierje során a Royal National Theatre egyik alapítójának számító művészt 1998-ban II. Erzsébet királynő lovaggá ütötte, több alkalommal pedig megkapta a BAFTA-díjat is.

Borítókép: Michael Gambon Albus Dumbledore szerepében a Harry Potter és a Tűz Serlege című filmben (Forrás: Warner Bros/AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.