Indul a Haydneum őszi sorozata + videó

A 2021-ben alapított Haydneum sorozatot indít a Müpában, a Zeneakadémián és a Lóvasúton, elvisz minket a budavári Lovardába, számtalan lehetőséget kínálva ezáltal a közönségnek, hogy koncerteken, előadásokon ismerkedhessen a régizene világával.

2023. 09. 27. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Régizene Központ célja, hogy minél több helyszínen, minél szélesebb réteget elérve hozza közelebb a közönséghez a műsorokon szereplő korszakot, annak zenei és kulturális örökségét. Október 14-én a budavári Lovarda csodálatosan felújított épületében Bach-kantátákat hallhat a közönség Vashegyi György két kiváló együttese és hazai avatott szólistagárda: Csereklyei Andrea, Bárány Péter, Bernhard Berchtold és Borka Ákos előadásában.

haydneum
A Haydneum őszi kínálatában színpadra lép a Purcell Kórus és az Ordeo Zenkar is. Fotó: Felvégi Andrea

Ezt követően, október 16-án pedig indul Bősze Ádám nagy népszerűségnek örvendő, könnyedebb hangulatú sorozata Haydnnal Párizsban címmel a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban.

Majd a Müpában lép fel a Haydneum két rezidens együttese, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar: október 24-én Szutrély Katalin és Berecz Mihály lesznek a program szólistái, mely során Hummel, Haydn és Beethoven műveit vezényli Vashegyi György. 

Az előadást október 25-én a veszprémi közönség is meghallgathatja a Hangvillában.

Október 27-én a Zeneakadémia Solti termében indul útjára a Haydneum új fortepiano-sorozata, melynek első előadásán a fortepiano játék holland kiválósága, Bart van Oort ad szólóestet. A program különlegessége, hogy a művek a keletkezésük idejében használatos, eredeti, illetve kópia hangszereken szólalnak meg, ezáltal is megidézve a korabeli hangzásvilágot. Az őszi szezont pedig Bősze Ádám újabb előadása zárja november 13-án a Lóvasúton, mely ezúttal Párizs XVIII. század végi hangversenyéletébe enged betekintést.
 

Borítókép: Purcell Kórus is fellép ősszel a Müpában (Fotó: Márkos Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.