Elkezdődött a kecskeméti bűnügyifilm-fesztivál

Bűnügyifilm-fesztivál kezdődik Kecskeméten MetroPoliceE néven, ahol egy országos premiert, az Éger című filmet is láthatja a közönség.

2023. 09. 21. 20:12
bűnügy
Forrás: port.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében zajló négynapos, szeptember 21–.24 között zajló fesztivál csütörtöki megnyitóját követően az Éger című magyar bűnügyi filmet vetítik le.

bűnügy, filmfesztivál
A bűnügy lesz a központi téma a kecskeméti filmfesztiválon  (Forrás: Mafab.hu)

A premieren jelen lesz többek között a film rendezője és forgatókönyvírója, Nagy Borús Levente és a főszerepet játszó Szilágyi Csenge, akik vetítés után beszélgetnek majd az érdeklődőkkel. 
A rövidfilmekből összeállított válogatásokban 

Jamrik Levente A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci, Schneider Tibor Rókagomba, Dóczé Péter Starter, Hajmási Péter Tigris, Füzes Dániel Hogy ne győzzünk és Farkas András Attila Marylin című alkotása lesz látható. 

Látható lesz Deák Kristóf Az unoka című nagy sikerű nagyjátékfilmje  is, amelyet egy előadás előz meg; a bűnözői nyelvhasználatról Ránki Sára bűnügyi nyelvész előadását hallgathatják meg a jelenlévők pénteken. Szombaton Bodzsár Márk rendezővel találkozhatnak a nézők, akivel az Isteni műszakot tekinthetik meg, amely éppen tíz évvel ezelőtt született. A magyar népmese napja alkalmából a Kecskemétfilm Kft. által gyártott válogatást is műsorra tűzik. A fesztivál utolsó napján, vasárnap lesz a díjátadó, amikor a díjnyertes filmeket levetítik. 

A MetroPolice-ra szeptember első hetéig magyar és magyar koprodukcióban 2020-ban vagy azután készült, a bűnügyi filmműfaj kategóriájába sorolható nagyjátékfilmmel, dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel és animációs alkotással lehetett nevezni.

 

Borítókép: Az unoka című film jelenete (Forrás: Port.hu) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.