Meghalt a NCIS-ből ismert sztár, David McCallum

Kilencven esztendős korában hétfőn családi körben, a New York-i Presbitáriánus Kórházban hunyt el David McCallum, az NCIS és a The Man From U.N.C.L.E. című sorozat színésze.

2023. 09. 26. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A skóciai születésű McCallum az Egyesült Államokban  az 1960-as évekbeli The Man From U.N.C.L.E. című kémsorozatban alapozta meg a hírnevét, ahol Illya Kurjakin ügynököt szerepébe bújt. Eme sorozat alapján készült Az U.N.C.L.E. embere című film, amit Guy Ritchie rendezett. Kurjakin ügynök szerepért két Emmy-jelölést kapott.

Ezután folyamatosan foglalkoztatták színészként, negyven évvel később pedig a népszerű NCIS-sorozatban alakította a helyszínelők különc orvosszakértőjét, Donald „Ducky” Mallardot. A CBS-en futó NCIS-t egy 2011-es felmérésen az Egyesült Államok kedvenc televíziós sorozatának választották. Volt olyan, amikor ez volt a legnézettebb széria a tengerentúlon.

– Mélységesen megrendít bennünket David McCallum halála. Megtiszteltetés számunkra, hogy a CBS oly sok éven át volt az otthona. David tehetséges színész és író volt, akit világszerte sokan szerettek. Hihetetlen életet élt, az öröksége pedig örökké él majd a családja és számtalan filmje, televíziós szereplése révén. Hiányozni fog a melegsége és szeretetreméltó humora, amely minden szobát és színpadot betöltött, és az is, ahogyan megosztotta velünk az életbölcsességét – olvasható a CBS csatorna gyászközleményében.

Borítókép: David McCallum 90 éves volt (Fotó: Sonja Flemming/CBS/Courtesy)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.