Veszprémi dal tartja lázban az internetet

A Random Trip nevű zenei társulat új dala az Aki bújt, aki nem, amely Európa kulturális fővárosa kapcsán született meg. A dalban közreműködött egyebek mellett Bagossy Norbert, Baranyai Dániel, Beck Zoltán, Likó Marcell és Schoblocher Barbara is.

2023. 09. 22. 18:01
Veszprém A képen: Szentháromság tér Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság szobor Fotó: Vajda József Forrás: Szabad Föld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszprémben, az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése óta a zene szerepe egyre jelentősebb. A VEB2023 EKF programnak köszönhetően létrejött a Hangár Könnyűzenei Központ, valamint számos zenei program is megvalósult a városban. A különleges klasszikus és kortárs zenei műfajok is bemutatkoztak a város életében.

Amikor felmerült, hogy a zene városának szüksége lenne egy olyan dalra, amely Veszprém zeneszerető közösségét mutatja, akkor a Random Trip, a kísérletező jellegű zene úttörője állt elő az Aki, bújt, aki nem című dallal. Az alkotás létrehozásában több veszprémi születésű, illetve a megyeszékelyhez kötődő zenész vett részt. 

 

A Random Trip Veszprémhez írt dala júniusban volt először hallható a Petőfi Rádióban. A fülbemászó számot azóta közel százezren hallgatták meg. 

 

Borítókép: (Fotó: Szabad Föld/Vajda József)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.