A magyar operett napja a médiában

Október 24-én ünnepeljük a magyar operett napját, ez alkalomból a hungarikumnak számító színházi műfajjal a közmédia több csatornája is foglalkozik.

Forrás: Médiaklikk2023. 10. 24. 14:00
A Ridikül felvétele
Készül a Ridikül című műsor felvétele (Forrás: Médiaklikk.hu) Fotó: tokebela.hu Forrás: Médiaklikk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Duna TV Ridikül című műsorában Dióssy Klári műsorvezető a hatalmas sikerekről, emlékezetes előadásokról beszélget vendégeivel, illetve arról, hogy vajon mitől tud ilyen sikeres lenni a műfaj világszerte? Szó esik arról, hogy milyen körülmények között és hogyan született a Csárdáskirálynő darabja. Felmerül az  a kérdés is, hogy mennyire tud XXI. századi lenni a műfaj, s mennyire népszerű a fiatal generáció számára. A Ridikülben ezen kívül is számos érdekesség szóba kerül még, vendége lesz Fischl Mónika színművész, énekművész, Drahos Evelin színművész, Homonnay Zsolt színművész, rendező és Dolhai Attila színművész. A műsor ma 15:59-kor kezdődik a Duna TV csatornáján. 

 

Kiss-B. Atilla operaénekes
Kiss-B. Atilla operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója. Forrás: Dankó Rádió


A Dankó Rádió egész héten foglalkozik az operettel, a Túl az Óperencián című műsoruk vendége október 29-ig minden nap Kiss-B. Atilla operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója lesz. Czikora László szerkesztő-műsorvezető vendégével és kitűnő zenei válogatással várja a hallgatókat naponta 18:04-től a Dankó Rádió csatornáján.

 

Borítókép: Készül a Ridikül című műsor felvétele (Forrás: Médiaklikk.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.