A „Sorsod Borsod” életérzés az ózdi író regényében

A napokban hirdették ki a Dugonics András irodalmi díj győzteseit. A kortárs irodalom kategóriában az ózdi Haklik Tamás Beton című regényével az előkelő második helyet szerezte meg, ismert szerzőket is megelőzve.

Forrás: boon.hu2023. 10. 25. 12:00
ózdi
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elismerést 2020-ban alapították azzal a céllal, hogy a kortárs magyar irodalom azon szereplőit, akik a szórakoztató irodalom berkein belül alkotnak, díjazza az olvasóik és követőik bevonásával, így nagyobb ismertségre tehessenek szert. Egy olyan irodalmi elismerésről van szó, ahol az olvasók döntenek a jelöltek személyéről, és ők is szavaznak arról, hogy kinek ítélnék oda az adott kategória helyezéseit.

ózdi
Haklik Tamás második helyezést elért könyve. Forrás: Facebook

Haklik Tamás – vagy ahogy sokan ismerik, Shocker Rhymes – Beton című regénye igazi korlenyomata a kilencvenes évek fiatalságának, a rendszerváltás után légüres térbe került generációnak, a „ Sorsod Borsod” érzésnek. A rapperből íróvá avanzsált Haklik Tamás mindezt Ózdon élte meg, ahol talán még a megyeszékhelynél is nagyobb problémát okozott a nehézipar összeomlása. 

Én vagyok az Ózdon ragadt emberek szócsöve az irodalomban, mindazoké, akik a kilencvenes években utcakölykök voltak

– vallja az író. – Azt akarom, hogy jobban terjedjen a Beton című regényem, és meggyőződésem, hogy a szavazóim is ezt akarják, ezért voksoltak rám. Ezúttal is köszönöm nekik a kortárs irodalom kategóriában elért második helyezésemet. A könyv újranyomása nagyon gyorsan fogy, ez szintén arra motivál, hogy ne hagyjam abba az írást, hiszen szükségszerű ez a szókimondó, társadalomkritikus irodalom – mondta a portálnak az elért eredményről. 

Tervben van egy újabb regénye, amelyen szeptemberben kezdett el dolgozni, és mint mondta, most még nagyobb kedvvel folytatja az elismerésnek köszönhetően. 

 

Borítókép: Haklik Tamás, a Dugonics András irodalmi díj második helyezettje (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.