Ákos új dallal ünnepel az Operaházban

Kovács Ákos a hétvégén ünnepli szólókarrierjének harmincadik születésnapját. Az Operaházban megrendezésre kerülő dupla koncertre hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek, de hogyan is kerül Ákos mint rockzenész a Magyar Állami Operaházba?

2023. 10. 25. 11:00
null
Kovács Ákos Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, Ákos néven énekes-előadóművész. 2023.10.17 Budapest Fotó: Csudai Sándor Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégi koncerteken szimfonikus zenekar, kórusjáték, vers és egyedi látványvilág várja az Operaházba látogatókat, ahol Ákos és zenekara korábban még sohasem lépett fel. Kovács Ákos harmincöt éve állt eőször színpadra, akkor még mint a Bonanza Banzai frontembere, azután 1993 márciusában jelent meg első szólólemeze, szólókarrierje azóta is töretlen.

Ákos szólókarrierjét ünnepli a hétvégén az Operaházban (Fotó: Csudai Sándor)

 

Ákos új dallal ünnepel az Operaházban
 

A Kossuth-díjas előadóművész számos, több évtizedes slágere mellett egy vadonatúj dallal is készül a rajongóinak. Az Ember maradj című szám klipje hétvégétől már elérhető Ákos hivatalos Youtube-oldalán. Az új dalt egy nap alatt közel negyvenezren tekintették meg. A dal, amely témaválasztásban igen aktuális, zeneileg sok szempontból rokonítható a harminc évvel ezelőtti Karcolatok című szólólemez dalaival. Ott ugyancsak jelentős szerepet kapott a letisztultság, az akusztikusgitár-központú hangszerelés.

Újra lehetsz, aki voltál / Mielőtt végleg elromolnál

– énekli Ákos legújabb klipje refrénjébe. 

A budapesti koncertek előtt, október 26-án Győrben a Győri Filharmonikus Zenekar Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben tartják a nyilvános – látványtechnikai elemek nélküli – főpróbát.

A Magyar Állami Operaházban rendezendő két koncert után az ünneplés december 16-án folytatódik a Papp László Budapest Sportarénában. A Harminc év című jubileumi koncert repertoárja nagyban megegyezik a két októberi eseményével.  
 

 

Borítókép: Kovács Ákos a stúdiójában (Fotó: Magyar Nemzet/Csudai Sándor) 


 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.