Különleges kiadású lemezekkel és koncertturnéval ünnepli 35 éves zenei pályafutását Ákos

Egyedi kiadású nagylemezek, országos, határon túli helyszínt is érintő koncertturné és rengeteg izgalmas élmény – 35 éves zenei pályafutását ünnepli a Kossuth-díjas Ákos.

Magyar Nemzet
2023. 06. 08. 12:56
Forrás: Facebook/Ákos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 éves zenei pályafutását ünneplő Kovács Ákos volt Abaházi Csaba vendége a Retro Rádióban. Az énekes elárulta, hogy a jubileum alkalmából különleges kiadású LP-lemezek készültek, így vinilen (közkeletű nevén bakeliten) jelenik meg többek között az Új törvény, a 2084 és a Karcolatok album is. A nagylemezek a korabeli albumok teljes anyagát tartalmazzák, valamint extra remixeket is. 

Ákos jubileum nagylemez koncert turné Abaházi
Ákos és Abaházi Csaba a jubileumi kiadású lemezekkel. Forrás: Facebook/Ákos

Ákos az Abaházi Presszóban mesélt arról is, hogy a jubileum alkalmából többállomásos turnéra indulnak, melynek első koncertjét a veszprémi Gyárkertben tartották

Igazi nyárkezdet volt, turnéhangulat, biztató, hogy így kezdtünk

 – mondta Ákos a telt házas fellépésről. 

Az énekes felidézte egy megható emlékét is, amikor tavaly először játszhatott a Délvidéken. Mint mondta, a kis, hatszáz lakosú Tótfaluban tízezer ember állt a focipályán. 

Hogy ezt hogy imádkozta össze Jenő atya, a település lelki vezetője, nem tudom,  de ez egy nagyon izgalmas és szép előadás volt

 – emlékezett Ákos. 

A koncerten egyébként egy rendhagyó dolog is történt, mint mondta, egy olyan dalt is eljátszottak, ami eredetileg nem szerepelt a repertoárban. Az 1997-es Ilyenek voltunk című dalt ugyanis már annyiszor játszották, hogy nem terveztek vele, a fellépés előtti sajtótájékoztatón azonban világossá vált előttük, hogy csalódottságot okozna, ha kimaradna, ezért az öltözőben „gyorsan átkotortuk az Ilyenek voltunkot – amit nem tudom, mióta nem játszottunk –. és aznap este repertoárra került. Nem volt hozzá vizuál, de nem is hiányolták, annak örültek, hogy játszottuk. Idén pedig már benne van a repertoárban is”  – mondta Ákos. 

A teljes beszélgetést ITT hallgathatja vissza:

Borítókép: Facebook/Ákos

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.