Balatoni Katalin: A népi játék a nemzeti nevelés fontos eleme

A magyar kultúrában fontos szerepe van a népi játéknak, amely sokszínűsége révén a nemzeti nevelésben is jelentős szerepet játszik – közölte a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára veszprémi sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2023. 10. 09. 21:00
Balatoni Katalin helyettes államtitkár
Veszprém, 2023. október 9. Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a Magyar népi játék napja elnevezésû rendezvényen Veszprémben 2023. október 9-én. A magyar népi játék napját hat esztendeje rendezik meg október 9-én azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a népi játék jelentõségére és a köznevelési alkalmazásának lehetõségeire. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balatoni Katalin elmondta, hogy a magyar népi játék napját hat esztendeje rendezik meg kezdeményezésére október 9-én azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a népi játék jelentőségére és a köznevelési alkalmazásának lehetőségeire.

Balatoni Katalin helyettes államtitkár a magyar népi játékok napján
Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a Magyar népi játék napja elnevezésű rendezvényen Veszprémben 2023. október 9-én. Forrás: MTI/Bodnár Boglárka

Az idei rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, Felvidéken, Baján, Debrecenben, Budapesten voltak rendezvények óvodákban, iskolákban, és családok is csatlakoztak a programhoz, amely egész héten át tart – tette hozzá.

A programsorozatra mintegy száz család és 800 intézmény regisztrált a Kárpát-medencéből – jegyezte meg a helyettes államtitkár.

Balatoni Katalin elmondta: a rendezvényt követően a résztvevők videókat tölthetnek fel a közösségimédia-felületre népi játékaikról, melyeket előzőleg – az évente hat-hat játékkal bővülő – nepijateknapja.hu felületen ismerhettek meg.


Borítókép: Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a Magyar népi játék napja elnevezésű rendezvényen Veszprémben 2023. október 9-én (Forrás: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.