Chandler magyar hangja Matthew Perryről: Egy végtelenül magányos ember volt

Sinkovits-Vitay András hosszú éveken át kölcsönözte hangját a Jóbarátok elhunyt sztárjának. A színész elárulta: ennyi, szinkronizálással együtt töltött idő után óhatatlanul beleérzett Matthew Perry lelkébe is.

Forrás: Zaol.hu2023. 10. 30. 12:30
Matthew Perry
Matthew Perry Fotó: AFP/Chris Delmas
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nyilvánvalóan lesújtott a hír, bár ő nem tudott rólam, mégis ismertem, és az évek során kiismertem a személyiségét – nyilatkozta a Zaol.hu hírportálnak Sinkovits-Vitay András, aki Matthew Perry magyar hangját adta a Jóbarátok című sorozatban. A 71 éves színész elmondta: az első pillanatban érezte Matthew Perryn, hogy „valahol egy végtelenül magányos ember volt.” Ugyanakkor – tette hozzá –, rendkívül sokoldalú is, hiszen nemcsak színészként, hanem rendezőként, dramaturgként és íróként is közreműködött. 

Sinkovits-Vitay András
Sinkovits-Vitay András éveken át adta Matthew Perry magyar hangját (Fotó: Fejér Megyei Hírlap/Nagy Norbert)

A Jóbarátokban Chandlert alakító, 54 évesen elhunyt színész élete jelentős részében küzdött a függőségeivel, ez pedig idővel egészségét is kikezdte. 

– Amikor a Jóbarátok újra (The Reunion) együtt című filmet leszinkronizáltuk, akkor már láttam rajta, hogy nagyon leépült. Kicsit már kilógott a csapatból, persze a humora döbbenetesen jó volt, meg a különféle késleltetett reakciói igazán egyedivé tették a színészi játékát – mondta Matthew Perryről Sinkovits-Vitay András. 

Hozzátette, hogy ennyi, szinkronizálással töltött év után óhatatlanul beleérzett Perry lelkébe is:

Írhatnak róla bármit, de nem volt boldog, sem elégedett. Állandó bizonyítási kényszer gyötörte, szeretett volna megfelelni mindennek.

 – mondta. 

– Az elvesztése nehéz, keresztény emberként imádkozom érte, hogy valahol egyszer boldog lehessen. Ugyan már nem szinkronizálok, de megkedveltem Matthew Perryt még, ha nem is lett belőle szupersztár. Az utolsó interjújában megkérdezték, hogy miként szeretné, ha majd egyszer a halála után emlékezzenek rá? Erre ő annyit felelt: jó ember volt, jól élt és segíteni szeretett volna másokon. Sajnos jóval előbb bekövetkezett a tragédia, de kérésének megfelelően emlékezünk rá – tette hozzá. 

Borítókép: Matthew Perry (Fotó: AFP/Chris Delmas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.