Új pályázatot hirdetett a Cziffra-fesztivál

Innovatív zenei projekt díj néven új pályázatot hirdet a Cziffra-fesztivál. A díj célja, hogy fiatal művészeket és klasszikus zenei szakembereket ösztönözzenek a legmagasabb szakmai minőség megtartása mellett újszerű, innovatív, a kor megváltozott igényeire reflektáló projektek megalkotására, valamint a fiatal korosztályt megcélzó újszerű kommunikáció alkalmazására. A nyertes projektterv 2024-ben a Cziffra-fesztivál keretein belül meg is valósul.

Forrás: Cziffra-fesztivál2023. 10. 04. 18:00
Cziffra György Fesztivál
Cziffra György Fesztivál Forrás: Cziffra Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjainkban egyre kevésbé elegendő a zeneművészeknek kizárólag a magas szintű zenei felkészüléssel foglalkozniuk. A sikerhez szükséges az is, hogy reagáljunk a megváltozott közönségigényekre és a művészeknek foglalkozniuk kell azzal is, hogy a jövő közönségét megszólítsák, megteremtsék. Ennek eszköze lehet azon egyedi, kreatív, minőségi komolyzenei programok, kezdeményezések megvalósítása, melyeken keresztül hatékonyan elérhető a fiatal korosztály. Közös küldetésünk, hogy a fiatal generációkat élményteli koncertekkel, interaktív zenei programokkal bevonzzuk a koncerttermekbe.

– mondta Balázs János zongoraművész, a Cziffra-fesztivál alapító-művészeti vezetője.

Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapító-művészeti vezetője
Balázs János, a Cziffra-fesztivál alapító-művészeti vezetője. Fotó: Cziffra-fesztivál


 

A díjat olyan 30 év alatti, innovatív gondolkodású komolyzenei szakembernek, művésznek vagy azok csoportjának ítélik oda, akik a pályázati célt a lehető legkreatívabb és leghatékonyabb módon valósítják meg,

azaz a 3–30 éves korosztály számára újszerű, egyedi programtervet, projekttervet nyújtanak be, mellyel ezen korosztály számára teszik élvezetessé, vonzóvá a komolyzenét, és ezzel bevonzzák őket ilyen jellegű eseményekre. Az Innovatív Zenei Projekt Díjból 2023-ban egy ítélhető oda. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A díj támogatója a Kőbányai Önkormányzat.

A pályázatokat a [email protected] e-mail-címre várják 2023. október 27-ig. További részletes információ és a pályázat formai követelményei itt érhetők el.

 

 

Borítókép: 2024-ben is lesz Cziffra-fesztivál (Fotó: Cziffra-fesztivál)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.