A XXI. század cirkusza a boldog állatok otthona + videó

1931 óta minden évben október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját és ezzel együtt az állatok védőszentjét, Assisi Szent Ferencet. Ez a nap arra emlékeztet, hogy éljünk szimbiózisban a minket körülvevő élőlényekkel és a természettel. Idén a világnap alkalmából a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ az állatok és az emberek harmonikus kapcsolatára hívta fel a figyelmet.

2023. 10. 05. 16:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatója az állatok világnapja alkalmából beszámolt arról, hogy a cirkusz egyik legfontosabb küldetése, hogy a felelős állattartásra neveljen. Kiemelte, hogy náluk ez nemcsak üres szlogen, hanem az hétköznapi élet része.

Nincsenek láncra vert oroszlánok a cirkuszokban! Ez a világ már régen megszűnt

– mondta.

fekete péter
Színes programmal ünnepelték az állatok világnapját a Fővárosi Nagycirkuszban. (Fotó: Urbán Ádám/Fővárosi Nagycirkusz)

Petró Eszter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ állatvédelmi referense emlékeztetett arra, hogy a cirkusz három alappillére a humor, az akrobatika és az állatszámok. Azaz nincs modern mai cirkusz ma sem állatok nélkül. 

A cirkusz az a hely, ahol meg lehet tanulni a felelős állattartást.

Hozzátette, hogy a legnagyobb kérdés az, milyen üzenetet képesek átadni a közösségnek, azaz ma már nem a trükkök a leglényegesebbek a porondon, hanem az, hogy bemutassák az ember és állat közötti különleges kapcsolatot. A referens kiemelte, hogy a kiváló trénerek hatására boldog állatokkal találkozhatunk az előadások alatt.

Borítókép: A cirkusz egyik legfontosabb küldetése, hogy a felelős állattartásra neveljen (Forrás: Fővárosi Nagycirkusz)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.