Magyar győzelem a Zongoraolimpián

A 2023-as kissingeni Zongoraolimpián a 26 éves Berecz Mihály bizonyult a legjobbnak.

Forrás: papageno.hu2023. 10. 10. 17:00
Berecz Mihály nyerte a Zongora Olimpiát
Berecz Mihály nyerte a Zongora Olimpiát Fotó: Márkos Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredményhirdetés október 8-án volt, a díjakat a Kissinger KlavierOlymp művészeti vezetője, Alexander Steinbeis adta át – írta meg a Papageno. Az első helyet a magyar zongorista, Berecz Mihály szerezte meg.

A verseny második helyezettje a francia Mirabelle Kajenjeri, harmadik helyezettje pedig a japán Miyu Shindo lett, aki a közönségdíjat is elhozta a versenyről.

A verseny zárókoncertjét a Bajor Rádió rögzítette, melyet október 21-én 15:05-kor a BR-Klassik, október 27-én 20:03-kor pedig a Deutschlandfunk Kultur tűz műsorára.

Az ötfős zsűri tagjai Thomas Ahnert zenekritikus, a KlavierOlymp társalapítója, Manuel Brug, a Die Welt zenekritikusa, Ulrich Hauschild kulturális menedzser, Sonia Simmenauer, az Impresariat Simmenauer ügyvezetője, valamint Alexander Steinbeis, a Kissinger Sommer művészeti vezetője voltak.

 

 

Borítókép: A Zongoraolimpia nyertese, Berecz Mihály (fotó: Márkus Tamás)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.