Keresik az év magyar nótáját

Egy rimaszombati gálán, a Dankó Rádió november 23-i klubrendezvényén jelentik be az év magyar nótáját.

Forrás: MTI2023. 10. 31. 11:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első körös szavazás határideje kedd éjfél, azt követően a harminc legtöbb voksot kapott magyar nóta kerül a második fordulóba, amely november 7-től 17-ig tart – mondta Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő délutáni műsorában. Mint elhangzott, a Dankó Rádió, a magyar zene rádiója hallgatóival közösen keresi az év magyar nótáját, 2023 kedvenc dalát. 

Korábban a nótaműfajban még senki nem próbálkozott hasonlóval. Az anyaországban és a határon túl élő magyarok figyelmét egyaránt fel akarjuk hívni erre a dallamkincsre, amelynek közösség-összetartó ereje van

 – mondta.

Nádas György humorista, a Dankó Rádió műsorvezetője arról beszélt a műsorban, hogy kedvenc magyar nótái közé tartozik a Nád a házam teteje, az Eger városa, papok városa, valamint a Kék nefelejcs.

Gyönyörűek a magyar nóták, olyanok, mint a magyar népdalok, de a városi embereket is elérik. Nem is igazán felnőtt férfi az, akinek nincs nótája. Úgy érzem, napjainkban ismét rangja van a magyar nótának

– fogalmazott Nádas György. 

Eredics Gábor elmondta, hogy az első körben október 31., azaz kedd éjfélig bármelyik magyar nótára lehet szavazni a Híradó.hu, a Médiaklikk.hu felületén, e-mailben, sms-ben, vagy az MTVA címére, a Dankó Rádió szerkesztőségének küldött levélben.

– Hallgatóinknak segítünk a nótakeresésben, műsorainkkal impulzust adunk ehhez számukra. Öröm látni, milyen sok szavazat érkezik – tette hozzá a csatornaigazgató. A november 23-i rimaszombati gálán Nádas György is nótázni fog, a szavazás első néhány helyezett nótáját Budai Beatrix előadásában hallhatja a közönség. 

A szavazók között értékes nyereményeket sorsolnak ki: több Dankó Rádió-ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén.

A Dankó Rádió, az MTVA egyik legnépszerűbb rádiócsatornájának zenei kínálatában a magyar nóták mellett népzene, operettslágerek, örökzöld dallamok és világzenék egyaránt hallhatók, de kiemelt célja a magyar nóta műfajának megőrzése, hagyományának ápolása.
 

A szavazatokat ITT tudják leadni.

Borítókép: A Dankó Rádió idén is keresi az év magyar nótát (Forrás: Dankó Rádió)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.