Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok Chandler Bingje, az örök cinikus

Ötvennégy éves korában szombaton meghalt Matthew Perry kanadai–amerikai színész, aki a kilencvenes években a Jóbarátok című tévésorozattal Chandler Bing szerepében vált híressé.

Forrás: MTI/BBC/Reuters2023. 10. 29. 5:41
null
(FILES) Actor Matthew Perry attends the ABC Disney summer TCA press tour at the Beverly Hilton in Beverly Hills on August 1, 2010. Matthew Perry, one of the stars of smash hit TV sitcom "Friends," has been found dead at his home, US media reported Saturday October 28. He was 54. Law enforcement sources told the Los Angeles Times that Perry was found unresponsive in a hot tub at his Los Angeles home. The LA Times and TMZ, which first reported the news, both said there were no signs of foul play, citing anonymous sources. (Photo by Chris Delmas / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matthew Perryre Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találták rá – adta hírül először a Los Angeles Times és a TMZ. A Los Angeles-i tűzoltóság szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy a helyszínre, a Pacific Palisades körzetében lévő címre valamilyen ismeretlen, vízzzel kapcsolatos vészhelyzet miatt riasztották őket, de a bejelentő nem említette meg a színészt. A Reuters arról ír, hogy a színész halálát fulladás okozhatta. 

Az eddigi információk alapján nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot.

Matthew Perry 1969. augusztus 19-én született, Montrealban és Los Angelesben nőtt fel. Már gyerekkorában színészkedni kezdett, de a nagy áttörést az jelentette, amikor beválogatták az 1994-ben indult Jóbarátok (Friends) című sorozatba, amelyben Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer és Matt LeBlanc mellett ő is főszereplő volt. 

A Jóbarátokat tíz éven át, 1994-től 2004-ig vetítették a televíziók, az utolsó adást az Egyesült Államokban 52,5 millió néző látta, amellyel a kétezres évek legnézettebb sorozatának számít – írja a BBC.

A Warner Bros. közleményében azt írta: lesújtotta őket kedves barátjuk, Matthew Perry halála, aki hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen része a Warner Bros. családnak.

A vígjátékokban látott zsenialitásának hatása az egész világon érezhető volt, és öröksége sokak szívében fog élni. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük családjának, szeretteinek és minden rajongójának.

Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau is elköszönt gyerekkori barátjától. Az X-en azt írta, sokkoló a színész halála, és világszerte ismer olyan embereket, akik sosem feledik, milyen örömteli pillanatokat szerzett nekik Matthew Perry. 

Matthew Perry szerepelt többek között a Bolond szél fúj, a Hajszál híján hősök, és a Bérgyilkos a szomszédom című mozifilmekben is.

A színész tavaly magyarul is megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyvében őszintén írt függőségéről, betegségeiről és magányáról is. 

Szia, a nevem Matthew, bár lehet, hogy más néven ismersz. A barátaim Mattynek hívnak. És már halottnak kellene lennem

– idézi fel a Reuters a könyv nyitányát.

Borítókép: Matthew Perry (Fotó: AFP/Chris Delmas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.