November 3-ig lehet jelentkezni az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra

Az atlétikát és annak mozgásformáit ábrázoló fotókkal és videókkal lehet jelentkezni az Ezüstgerely Művészeti Pályázatra. A kiíró, a Nemzeti Sportügynökség olyan alkotásokat vár, amelyek a sportág mágikus pillanatait ragadják meg, legyen szó akár verseny, akár hobbisportról. A nyílt pályázaton bárki indulhat, a fődíj egymillió forint a professzionális és félmillió forint az amatőr kategóriában.

Forrás: MTI2023. 10. 21. 22:19
Runner,Jumping,Over,An,Hurdle,During,Track,And,Field,Event.
762383257 Fotó: Jacob Lund
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fotó- és videópályázat témája az atlétika, a „sportok királynője”

A kiírás egyik apropóját az idén augusztusban Budapesten lezajlott világbajnokság adta, másikat pedig az, hogy a sportág mozgásformái – a gyaloglás, futás – részei mindennapjainknak.

A pályázatot a lehető legszélesebbre nyitottuk, mert azt gondoljuk, a sport mindenkié. Az atlétikát és mozgásformáit megmutató fotókban, videókban a művészeti élmény egyben erős inspirációt is adhat a mozgásra, az egészséges életmódra, s ez az, amit erősíteni szeretnénk

 –  mondta el a pályázat bírálóbizottságának elnöke, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár.

Az egyfordulós, országos, online pályázaton bárki indulhat, korhatár, szakmai, vagy iskolai végzettség megkötése nélkül, a  www.ezustgerely.hu weboldalon történő regisztrációt követően, professzionális és amatőr fotó, valamint videó kategóriában.

 

Képekben az atlétika varázsa

Nánási Pál fotóművész, a pályázat bírálóbizottságának tagja, úgy fogalmazott: a fotó és a mozgás találkozása a pillanatban hallatlanul izgalmas élmény, akkor lehet jól megmutatni, ha őszintén kapcsolódunk a témához. 

a háromszoros olimpiai bajnok vívó és a bírálóbizottság tagja, izgatottan várja a munkát: 

A vívás számomra nem csupán cél, hanem hivatás és különleges örömforrás. Érdeklődve várom, hogyan tükrözik vissza az beérkező alkotások a sport varázsát, és hogyan teszik lehetővé mások számára is, hogy átéljék azt az örömöt, amit mi, sportolók, megélünk. 

A pályázat szakmai együttműködő partnere egyébként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A Bírálóbizottság tagja, Szalontai Ábel egyetemi tanár szerint „a sport, a mozgás megörökítése sajátos kihívás. Közös nyelvet teremthet. A sportfotó el tudja érni, hogy más-más kiindulópontból, de hasonló gondolatra jussunk.”

 

Komoly pénzjutalom jár a nyerteseknek

A pályázatra november 3-ig,  kizárólag elektronikus formában adhatók be pályamunkák,  professzionális és szabadidős fotó, valamint rövid videó kategóriákban.

Azoknak, akik értik ezt a közös nyelvet és szeretnék megosztani az ő nézőpontjukat, érdemes pályázniuk, mert a professzionális fotó kategória győztese 1.000.000 Ft, a második 500.000 Ft, míg a harmadik helyezett 300.000 Ft díjazásban részesül.  A szabadidős fotó és a videó kategóriában az első helyért 500-500.000 Ft, a másodikért 350-350.000 Ft, a harmadikként végzőknek pedig 200-200.000 Ft jár.
 

A teljes pályázati kiírás ITT érhető el.

Borítókép: Atlétika (Fotó: Jacob Lund/ezüstgerely.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.