Peer Gynt-bemutató Blaskó Borbála rendezésében

Hamarosan a Nemzeti Színházban is látható lesz Blaskó Péter előadása, a Grane – Képzelgések a Peer Gynt nyomán, amelyet lánya, Blaskó Borbála rendezett.

2023. 10. 12. 19:00
Blaskó Péter, Peer Gyn előadás
Forrás: Kultura.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 13-án mutatják be a Grane című előadást Blaskó Borbála rendezésében. A drámairodalom egyik különleges alakját, Peer Gyntöt ezúttal is a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Blaskó Péter, a Nemzet Művésze alakítja.

Peer Gynt szerepében ezúttal Blaskó Péter. Fotó: Kultúra.hu

A rendező új értelmezésében egy idős Peer Gynt tekint vissza életére. A színpadon életre kelnek a múlt eseményei, szerelmei, ismerősei. A produkcióban Peer Gynt nem önmagának, hanem fiának mesél, akit Blaskó Bence alakít. Az életében megjelenő női alakokat Szilágyi Ágota kelti életre. Blaskó Péter a darab kapcsán így fogalmazott: 

Fontos, hogy amikor elérünk az életünk végéhez és visszatekintünk, mire lehet azt mondani, ez megérte – erről szól ez a darab.

 

Találkozásaik izgalmas megvilágításba helyezik Ibsen remekművét, mi pedig nyomon követhetjük Peer megrázó, lírai párbeszédét belső és külső ellenfeleivel, édesanyjával, szerelmével, fiával – és önmagával.

Peer Gynt a drámairodalom egyik legkülönlegesebb figurája: önmagát kereső, újra és újra átalakuló fiatalember, majd férfi, akinek a története elsőre céltalan sodródásnak tűnhet, ám valójában az egyéniség, a szabad akarat és a sors közti küzdelem példabeszéde.

 

Borítókép: Hamarosan bemutatják Blaskó Borbála rendezésében Grane – Képzelgések a Peer Gynt nyomán produkciót (Fotó: Kultúra.hu)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.