Színpadon túl – Színház és 1956 + videó

Többek közt Bodrogi Gyula, Lőte Attila, Tordy Géza idézi fel a Színpadon túl – Színház és 1956 című dokumentumfilmben személyes emlékeit, az átélt pillanatokat arról, hogy mi is történt a színházakban 1956-ban.

Forrás: Médiaklikk2023. 10. 24. 11:30
Bodrogi Gyula
20230924_Budapest_Bodrogi Gyula_SzL_MW Fotó: Szabolcs László Forrás: Mediaworks Bulvár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Hol voltak, mit csináltak akkor a színészek, a színművészeti főiskolások? Mi történt velük október 23-án és a következő napokban? 

Tordy Géza
Tordy Géza színművész Andorai Péter temetésén. Fotó: Ripost/Szabolcs László

Azok az akkori fiatalok mesélnek erről, akik mostanra a nyolcvanon túl ugyanolyan csillogó szemmel emlékeznek vissza a boldog pillanatokra. Szubjektív történelem ez, miközben a pályatársak emléket állítanak Sinkovits Imrének, Darvas Ivánnak, Mensáros Lászlónak, Bessenyei Ferencnek és Földes Gábornak, a kivégzett győri rendezőnek. 

Az MTVA kulturális csatornája ma 12.41-kor vetíti az 52 perces dokumentumfilmet. 

 

 

Borítókép: Bodrogi Gyula színművész 2023. szeptember 24-én Budapesten (Fotó: MW Bulvár/Szabolcs László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.