Újabb rangos zenei fesztiválon mutatkozik be a V4 Vonósnégyes

A 2021-ben Miranda Liu hegedűművésznő által alapított V4 Vonósnégyes a nemzetek közötti kulturális összefonódást hirdeti. Az együttes idén újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen októberben bemutatkozik a lengyelországi VII. Rzeszów-i Zenei Ősz elnevezésű fesztiválon.

2023. 10. 19. 18:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközileg elismert művészek

A V4 Vonósnégyes tagjai között olyan elismert zenészek találhatók, mint Miranda Liu (USA/Magyarország) és Daniel Rumler (Szlovákia), akik a hegedű virtuózai. Tomás Krejbich (Csehország) brácsaművész, valamint Bartosz Koziak Lengyelország kiváló csellóművésze. A vonósnégyes visszatérő vendég különböző rangos fesztiválokon a régióban, egyebek között a varsói Eufonie fesztiválon vagy éppen a budapesti  New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon.

Forrás: V4 Vonósnégyes


Lengyelországi fellépés

A vonósnégyes nemrég meghívást kapott egy újabb kiemelkedő lengyel fesztiválra. Október végén rendezik meg a VII. Rzeszów-i Zenei Ősz elnevezésű fesztivált, ahol az együttes Lutosławski, Dvořák és Janáček vonósnégyeseit fogja előadni. A rendezvény különleges üzenetet képvisel, amivel Miranda együttese is maradéktalanul azonosul, ami nem más, mint az „Elfeledett zene” és a lengyel kamarazene ritkán hallott alkotásainak felidézése.

A koncerten túl a V4 Vonósnégyes tagjai szóló- és kamarazenei mesterkurzusokat is tartanak a Karol Szymanowski Zeneművészeti Iskolában, amire Lengyelországban először nyílik lehetőség.

A fesztivál-debütálást és a mesterkurzusokat a V4 Zenei Alapítvány szervezi együttműködve a Lengyel Kamarazene Egyesülettel. A szervezetek célja, hogy segítség a közép-európai zenei kultúra terjedését. Az elkötelezettség az oktatási program iránt szintén fontos része az alapítvány missziójának.  A programokat a Visegrádi Alap támogatja.

 

Borítókép: A V4 Vonósnégyes lengyelországi zenei fesztiválon debütál októberben (Forrás: V4 Vonósnégyes)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.