Verdi-opera pohárköszöntőjével nyert Schultz Jennyfer

A bordalok és a borhoz köthető népdalok ápolására hozták létre az énekversenyt.

Forrás: bama.hu2023. 10. 05. 18:32
opera, bordaok, Verdi
Fotó: Hetesko studió
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon egyedülálló énekversenyt rendeztek Pécsen az operatehetségek felfedezésére. A 18–30 éves tehetségek támogatását tűzte célul a Bordalnok-énekverseny.  Az első helyezést Schultz Jennyfer kapta opera kategóriában. 

opera, bordalok
Schultz Jennyfer lett a legjobb opera kategóriában  (Forrás: Hetesko Studio)

A Bama.hu- nak a nyertes elmondta: – Számomra ez egy nagyszerű lehetőség volt. 

Nagy inspirációt jelentett az, hogy női bordalok alig vannak, inkább a férfiak műfaja ez, de engem ez nem zavart 

Hosszasan kerestem, hogy felkutassam az én hangfajomra írott bordalokat. A másik fő motivációm az volt, hogy a győztes felléphet a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokkal és Miklósa Erika vagy Horváth István operaénekessel. Ez egy nagyon megtisztelő lehetőség – mesélte Schultz Jennyfer.

Az énekesnő választása végül a Verdi-operában szereplő pohárköszöntőre esett, amelyet Lady Macbeth énekel, valamint Suppé: A szép Galathea operett ből hozott egy áriát. 

Az előzetes válogatás után opera kategóriában a művésznő egyedüli nőként szerepelt hat további döntős között. Mint a Bama.hu-nak hangsúlyozta, így még nagyobb dicsőség, hogy nőként ő vihette el a trófeát.

– Megtisztelő érzés, hogy – egyedüli nőként – én nyertem meg ezt a kategóriát. A zsűri több szempontot is figyelembe vett az értékeléskor, többek között a repertoárválasztást és annak művészi, énektechnikai megvalósítását is. Nagyon örülök, hogy sikerült minden szempontnak eleget tennem.

Az európai bordalfesztiválok legfőbb célja a bordalok és a borhoz köthető népzene ápolása és megismertetése a különböző kultúrák között, aminek eredményét minden év szeptemberében tömegek élvezhetik a patinás pécsi és villányi helyszíneken.

Borítókép: A bordalnok-énekverseny győztese (Forrás: Hetesko Studio)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.