Az Akácos út lett az év magyar nótája

A közönség szavazatai alapján az Akácos út című nóta érdemelte ki Az év magyar nótája címet.

Forrás: MTI2023. 11. 24. 10:00
magyarnóta Akácos út
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dankó Rádió idén először arra vállalkozott, hogy hallgatói segítségével megtalálja Az év magyar nótáját. A szavazás lezárultával a rimaszombati Dankó Klub koncertjén jelentették be csütörtökön az eredményt – közölték a Dankó Rádió.

EREDICS Gábor
Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója. Fotó: Zih Zsolt

A győztes Akácos út mellett a legjobb öt dal közé bekerült még A vén cigány, a Halljátok, cigányok, a Hogyha ír majd édesanyám és a Nagy a feje, búsuljon a ló című nóta is.

A kétfordulós szavazás során eddig még soha nem tapasztalt módon nyilvánított véleményt a »Dankó család«. Elképesztő volt a hallgatók és a nézők aktivitása: 1,7 millió fölött van azoknak a száma, akik megtekintették a Dankó Rádió Facebook-oldalára feltett szavazásra buzdító tartalmakat, amelyekkel segítséget kívántunk adni a legszebb magyar nóta kiválasztásának nem könnyű feladatához. Erre szükség is volt, hiszen elárulhatom, hogy végül igen kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről. Kihirdetve az Akácos út című nyertes dalt, fontos kiemelnem, hogy az igazi győztes maga a magyar nóta népszerű, lelkünk rezdüléseit nemzedékek során át napjainkig visszatükröző, szeretett műfaja

– mondja Eredics Gábor, a Dankó Rádió csatornaigazgatója, aki kiemelte, hogy kis szavazatkülönbség döntött az elsőségről, az első öt helyezésről.

A szavazók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, számos Dankó Rádió ajándékcsomag mellett a nyertesek részt vehetnek a Dankó Rádió decemberi élő stúdiókoncertjén, illetve a Duna szilveszteri műsorának felvételén. A fődíjat, egy 250 ezer forint értékű szállodautalványt, a szerencsés nyertes a Duna csatorna Almárium című műsorának élő adásában veheti majd át.

November 24-én nyolc órától, a Derűs napot című műsorban megismétlik a rimaszombati eseményt az öt, élőben előadott nótával együtt, illetve a műsor később is visszahallgatható lesz.

Borítókép: A mai napig születnek magyar nóták (Forrás: Dankó Rádió/Horváth Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.