Az M5 csatornán debütál Somossy Barbara vizsgafilmje

Somossy Barbara Sose lesz vége című vizsgafilmjét a közmédia kulturális csatornájának SZFE a filmvásznon című sorozatában láthatják az érdeklődők november 30-án.

Forrás: hirado.hu, M52023. 11. 29. 17:30
Sose lesz vége
r. Somossy Barbara
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M5 az  SZFE a filmvásznon című sorozata a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak filmes alkotásait szemlézi. November 30-án, csütörtökön 21.35-kor a csatorna a Sose lesz vége című szerelmi drámát tűzi műsorra. A Petőfi-bicentenárium alkalmából az év elején vetítették először a kisjátékfilmet nagyközönség előtt, és most elsőként látható országos csatornán. 

A Somossy Barbara műsorvezető-filmrendező által rendezett szerelmi dráma 1868-ban, a kunsági betyárvilágban játszódik. Somossy Barbara a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas operatőr, rendező, Koltai Lajos végzős filmművészetis diákja.

A történetet Petőfi Sándor három versszakos költeménye, A csaplárné a betyárt szerette című szerelemféltésről és a szeretetlenség okozta tragédiákról szóló műve inspirálta.

Somossy Barbara rendezői szándéka az volt, hogy filmjén keresztül a fiatalokhoz szóljon. 

Nem néprajzi könyvet szerettem volna leporolni, hanem a ma generációjához szólni, hiszen Petőfi verse is időtálló

 – fogalmazott a közmédiának adott korábbi interjúban. 

A 38 perces filmet nyolc nap alatt, Apajpusztán forgatták; ugyanabban az épületben, ahol Jancsó Miklós a Szegénylegények című 1965-ös történelmi paraboláját.

A filmben neves színművészek keltik életre a rendező által megálmodott karaktereket: mások mellett ifj. Vidnyánszky Attila, Szűcs Nelli, Vas Judit Gigi, Pogány Judit, Reviczky Gábor, Hirtling István, Tóth Ildikó és Sipos Imre is látható az alkotásban. A film a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával valósult meg.

 

Borítókép: A Sose lesz vége egyik jelenete (Forrás: Somossy Barbara hivatalos Facebook-oldala)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.