Baleset a Nemzetiben: Szász Júlia ezt mondta az erkélyről, amelyről lezuhant

A színésznő korábban már mesélt arról a díszletelemről, amelyről pénteken kollégájával, Horváth Lajos Ottóval leesett.

Forrás: Nemzeti Sport/Ripost2023. 11. 14. 17:32
Jelenetfotó a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásából
Jelenetfotó a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásából Fotó: Eöri Szabó Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint megírtuk, a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című darabjának pénteki előadásán balesetet szenvedett a teátrum két színésze, a Júliát megformáló Szász Júlia és a Capuletet alakító Horváth Lajos Ottó. A mintegy négyórás darab két éve van műsoron a színházban, s az egyébként látványos díszlet része egy több mint négy méter magasan lévő erkély is. Az itt zajló jelenetről korábban a Nemzeti Sportnak mesélt Szász Júlia. 

Partnerem, Herczegh Péter [Rómeó megformálója – a szerk.] egy korábbi jelenetben leugrik Júlia erkélyéről, ami nagyjából három méter magasan van. A nász még magasabban zajlik, nem is tudom pontosan, hány méteren lehetünk; szerencsére nem vagyok tériszonyos. Természetesen alaposan kidolgoztunk minden mozdulatot, azt is, amikor Rómeó egy kézzel tartja meg Júliát. Vigyáznunk kell magunkra, vigyáznunk kell egymásra, de Péternek megvan a sportos előélete, korábban vívott. Egyébként sportos társulat a miénk, s ez nem csak a fiatalokra igaz

– mesélte a tavalyi interjúban a színésznő. 

Szász Júlia korábban olyan előadásfotókat is megosztott Instagram-oldalán, amelyeken a szóban forgó erkély is látható – szúrta ki a Ripost

A megsérült művészeket kórházba szállították, végtagsérülést szenvedtek, de állapotuk folyamatosan javul. A baleset hatására Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója benyújtotta lemondását, Csák János miniszter azonban közölte, a körülményeket érintő vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel. A lemondás hírére a hazai kulturális élet számos jeles szereplője jelezte, szeretné, ha Vidnyánszky maradna a nemzeti teátrum vezetője. 

Borítókép: Jelenetfotó a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásából (Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.