Gubik Petra alakítja Rebeccát

Gubik Petra alakítja a Rebecca főszerepét jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljét Béres Attila rendezi.

Forrás: MTI2023. 11. 28. 20:00
Gubik Petra és Balázs János
Gubik Petra és Balázs János a Cziffra Fesztivál sajtótájékoztatóján 2023. szeptember 20-án (Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós) Fotó: Teknős Miklós Forrás: Magyar Nemzet/Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Daphne du Maurier bestselleréből készült előadást a július 26-i premiert követően még négy estén láthatja a közönség. A nagy ívű dallamok segítségével egy krimibe ágyazott sötét szerelmi történet bontakozik ki a színpadon.

Gubik Petra a Micsoda nő! című musical főszerepében.
Gubik Petra a Micsoda nő! című musical főszerepében. Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház


A cselekmény középpontjában egy szerény társalkodónő áll, aki egy özvegy lord felesége lesz. 

A legendás Manderley-udvarház új úrnőjeként azonban titkok hadával, egy zord házvezetőnővel, és az első, néhai Mrs. de Winter, azaz Rebecca kísértő emlékével is meg kell küzdenie a musical hősnőjének.


A kiváló énektudást megkövetelő és összetett karakterformálásra alkalmat adó főszerepet Gubik Petra alakítja majd a Dóm téren. A művész karrierjében különleges jelentőségű helyszín Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja: először az Elfújta a szél Scarlettjeként tűnt fel a Szabadtéri Játékok színpadán 2013-ban. Két nyáron át egy újabb női főszerepet, Esmeraldát játszotta A Notre Dame-i toronyőr című előadásban, de a Puskás, a musical Klárájaként is színre lépett a szegedi nézők előtt. A színésznő a város kőszínházában régi szerepálmát valósíthatta meg tavaly Barnák László főigazgató Leonce és Léna-rendezésében.

Gubik Petra egy kezdetben kifejezetten bizonytalan, saját identitással szinte alig rendelkező nőt – akit a regényhez híven a musical sem nevez meg – alakít majd, akinek egy rejtély szálainak kibogozásán keresztül kell megtalálnia saját útját is.

 

 

 

 

Borítókép: Gubik Petra és Balázs János (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.