Lujza 2024. március 2.
logo
A Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatjuk jövőre

Gubik Petra alakítja Rebeccát

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.11.28. 20:00
Gubik Petra alakítja Rebeccát

Gubik Petra alakítja a Rebecca főszerepét jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon, Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljét Béres Attila rendezi.

A Daphne du Maurier bestselleréből készült előadást a július 26-i premiert követően még négy estén láthatja a közönség. A nagy ívű dallamok segítségével egy krimibe ágyazott sötét szerelmi történet bontakozik ki a színpadon.

Gubik Petra a Micsoda nő! című musical főszerepében.
Gubik Petra a Micsoda nő! című musical főszerepében. Fotó: Jardek Szabina/Madách Színház


A cselekmény középpontjában egy szerény társalkodónő áll, aki egy özvegy lord felesége lesz. 

A legendás Manderley-udvarház új úrnőjeként azonban titkok hadával, egy zord házvezetőnővel, és az első, néhai Mrs. de Winter, azaz Rebecca kísértő emlékével is meg kell küzdenie a musical hősnőjének.


A kiváló énektudást megkövetelő és összetett karakterformálásra alkalmat adó főszerepet Gubik Petra alakítja majd a Dóm téren. A művész karrierjében különleges jelentőségű helyszín Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja: először az Elfújta a szél Scarlettjeként tűnt fel a Szabadtéri Játékok színpadán 2013-ban. Két nyáron át egy újabb női főszerepet, Esmeraldát játszotta A Notre Dame-i toronyőr című előadásban, de a Puskás, a musical Klárájaként is színre lépett a szegedi nézők előtt. A színésznő a város kőszínházában régi szerepálmát valósíthatta meg tavaly Barnák László főigazgató Leonce és Léna-rendezésében.

Gubik Petra egy kezdetben kifejezetten bizonytalan, saját identitással szinte alig rendelkező nőt – akit a regényhez híven a musical sem nevez meg – alakít majd, akinek egy rejtély szálainak kibogozásán keresztül kell megtalálnia saját útját is.

 

 

 

 

Borítókép: Gubik Petra és Balázs János (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.