Kamarazenei sorozatot indított a Szent István Filharmonikusok + videó

A 2023/2024-es évadban zenészei részére kamarazenei sorozatot indított a Szent István Filharmonikusok az Óbudai Társaskörben, ezzel a kamarazenélés az együttes hétköznapjainak részévé válik, valamint segíti a felkészülést a kiemelkedő volumenű koncertjeikre.

2023. 11. 08. 17:00
Forrás: Filharmónia Magyarország
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent István Filharmonikusok zenészei által kiválasztott darabokat témakörök szerint csoportosították; a koncerteken a zeneművek mellett ismert színészek tolmácsolásában az adott zenetörténeti korra jellemző szövegek, zeneszerzők bemutatásai is elhangzanak. 

Tasnádi Bence
A Rövid életutak gazdagsága című est házigazdája Tasnádi Bence. Fotó: Pakó Petra

A műsor szerkesztője Murvai Bőke Gabriella zenetörténész, az est műsorvezetői szerepét az Óbudai Társaskör kezdeményezésére pedig a III. kerületben élő színművészek vállalták. A sorozat második koncertjét november 11-én rendezik meg Rövid életutak gazdagsága címmel, az est házigazdája Tasnádi Bence. Ezen az estén két, isteni tehetséggel megáldott zeneszerző, Mozart és Mendelssohn életébe pillanthat be a közönség. E két tragikusan rövid, de rendkívül tartalmas életet jól ismert zenei részletekkel, pikáns történetekkel és anekdotákkal szeretné bemutatni a zenekar.

Elhangzik Mozart g-moll vonóskvintettje Dóczi Áron, Kerényi Réka, Polónyi István, Zárbok Zita, Ujházi Gyöngyi előadásában, Mozart A-dúr klarinétkvintettje Puss Ferenc, Szakács Zoltán, Egyházi Mária, Farkas Áron és Szőke Márton közreműködésével, valamint Mendelssohn: d-moll triója Sima Balázs, Bettermann Rebeka és Hirling Bettina előadásában.

 

Borítókép: Szent István Filharmonikusok (Forrás: Filharmónia Magyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.