Kiderült, ki lesz a Magyar Nemzeti Múzeum új főigazgatója

Hammerstein Judit, a Balassi Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár egykori főigazgatója válthatja L. Simon Lászlót a Magyar Nemzeti Múzeum élén, derült ki csütörtökön számos sajtóértesülésből.

2023. 11. 09. 20:04
null
default
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint korábban megírtuk, hétfőn Csák János miniszter mint a munkáltatói jogkör gyakorlója átadta L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója munkaviszonyának megszüntető okiratát. A miniszter az indoklásában kifejtette, hogy mivel a főigazgató  elmulasztotta az intézménytől elvárható jogkövetést, azt érdemben felhívásra sem teljesítette, olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette. A Kulturális és Innovációs Minisztérium mindemellett a közleményében elismerte L. Simon László korábbi érdemeit a kulturális területen végzett tevékenysége során.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum egykori főigazgatója Fotó: Bach Máté

Csütörtök délután az intézmény meghívót küldött a sajtó képviselőinek a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Történelmi Társulat és a Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár A szabadságharc akasztottja, a kiegyezés miniszterelnöke és a monarchia külügyminisztere – Id. gróf Andrássy Gyula élete és pályája című konferenciára;

ebben a levélben Hammerstein Judit neve szerepel mint a Magyar Nemzeti Múzeum megbízott főigazgatója.

Hammerstein Judit  történész, szerkesztő, politikus 1998–2002 között a kormányfő, 2002–2006 között pedig a Fidesz  országgyűlési képviselőcsoportjának a sajtófőnöke volt. 2011 és 2014 között a kultúráért felelős tárca helyettes államtitkáraként tevékenykedett, 2014 és 2018 között a Balassi Intézet főigazgatója volt, 2019 és 2020-ban pedig az Országos Széchényi Könyvtár megbízott főigazgatójának tisztségét töltötte be.

Borítókép: Magyar Nemzeti Múzeum (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.